Formulový esport řeší podvod jezdce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Formulový esport řeší podvod jezdce

Formulový esport řeší podvod jezdce

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 5. 2020 10:26 5
Reklama

Formule 1 není jediným monopostovým sportem, který byl v současnosti částečně nahrazen virtuální soutěží. Podobnou cestu zvolil i jeho elektrický bratříček Formule E v takzvané Race at Home Challenge. Domácí prostředí ale jednoho z jezdců přilákalo k poměrně velkému podvodu.

Německý profesionální závodník Daniel Abt totiž využil rizik vzdáleného přístupu a nechal pod svým jménem řídit krajana, profesionálního esportovního závodníka Lorenze Horzinga.

Horzing nakonec dojel na třetím místě za vítězným britem Oliverem Rowlandem a bývalým belgickým jezdcem Formule 1 Stoffelem Vandoornem. Právě Vandoorne upozornil na podezřelé okolnosti výkonu Abta (mimo jiné vypnuté kamery během závodu) a společně s francouzem Jeanem Eric-Vergnem odhalil, že za volantem seděl někdo jiný.

Abt dostal od organizátorů soutěže pokutu 8900 liber (přes čtvrt milionu českých korun), byl diskvalifikován z následujícího závodu a navrch ztratil všechny dosud získané body šampionátu. 

Jezdec se za své neuvážené chování omluvil pořadatelům i ostatním jezdcům. I přes to s ním v návaznosti na skandál skutečná závodní stáj Audi Sport pozastavila spolupráci a dle všech dostupných informací jde jen o první krok v kompletním zpřetrhání vazeb. Je to smutný konec jedné kapitoly závodní kariéry muže, který stál u samotného vzniku závodní série Formule E (v roce 2014) a v roce 2018 vyhrál dva závody. 

ABB Formula E Race at Home Challenge probíhá skrze závodní simulátor rFactor 2 a účastní se jej dva rošty jezdců. V jedné skupině soupeří skuteční jezdci Formule E, v té druhé pak profesionální esportovci a influenceři.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama