Modder skloubil Joy-Con a Steam Controller
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Modder skloubil Joy-Con a Steam Controller

Modder skloubil Joy-Con a Steam Controller

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 5. 2020 11:48 1
Reklama

Šikovní technici jsou schopni skutečně čehokoliv. Dokázal to i uživatel YouTube Matteo Pisani, který vyřešil palčivý problém Joy-Conů, známý obvykle pod označením “drifting”. Místo poškozené analogové páčky do ovladače přimontoval 3D kapacitíní trackpad ze Steam Controlleru od Valve.

A výsledek je překvapivě elegantní. Na přiloženém videu technik ukazuje, že ovladač skutečně funguje a dotyková ploška nahrazuje páčku poměrně přesně a uživatelsky přívětivě. Při samotném hraní pochopitelně úplně nenahradí komfort původního analogu, řešení je to ale obdivuhodné.

V doprovodném blogovém příspěvku také podrobně popisuje, jak celý zákrok provedl z technického hlediska. Vedle přesného napájení součástky na původní hardware bylo potřeba vyřešit spoustu dalších problémů spojených s hardwarovými specifiky Joy-Conů.

Drifting je obvyklou potíží ovladačů Nintendo Switch. Po různě dlouhé a intenzivní době používání mohou začít Joy-Cony vysílat signály pohybu analogových páček, ačkoliv se jich uživatelé nijak nedotýkají. Při hraní tak dochází k nechtěným pohybům a nepřesnostem. Vedle různých domáckých technických řešení lze v takovém případě doporučit především přímo kontaktovat prodejce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama