Dosud největší město Minecraftu vzniká 9 let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dosud největší město Minecraftu vzniká 9 let

Dosud největší město Minecraftu vzniká 9 let

David Plecháček

David Plecháček

21. 5. 2020 10:01
Reklama

V Minecraftu lze vytvořit prakticky cokoliv. Například fiktivní městečko Greenfield. Greenfield je ale v mnoha ohledech specifickým výtvorem. Tak předně, jeho stavba ještě neskončila, a to i přes to, že se na vývoji podílí přes 400 osob a základy byly položeny už před devíti lety. Příběh původně zveřejnil magazín Rock, Paper, Shotgun.

Projekt Greenfield, jehož označení za „městečko“ je možná až urážlivé, započal už v roce 2011. Dobrovolníci jej však stále vylepšují, poslední update by měl vyjít na konci měsíce, 31. května. Původních autorů bychom napočítali deset, ale ruku k dílu celkově přidalo čtyřicetkrát více hráčů. Celkový výsledek však stojí za to. Pokud se podíváte na aktuální video, v centru uvidíte klasický severoamerický downtown s mrakodrapy, na okrajích přilehlé příměstské čtvrti nebo třeba průmyslovou zónu u řeky.

Zajímavá je i škála, s jakou autoři pracují. Jeden blok je jeden čtvereční metr, takže se teoreticky můžeme bavit o měřítku 1:1. Pro představu, celé město čítá aktuálně 20 milionů bloků. Přitom je hotové jen z dvaceti procent. Město, které si bere za svůj vzor reálné Los Angeles, je však už teď tou největší „stavbou“, kterou v Minecraftu naleznete.

Jedenáctá iterace by měla být dostupná i světu skrze stránku Planet Minecraft. Z ní si budou moci virtuální turisté Greenfield stáhnout a projít se po něm a vycestovat koronaviru navzdory. Projít si jej ale můžete alespoň částečně prostřednictvím videa na YouTube. Z něj ale nepoznáte, že ve skutečnosti nejde jen o prázdnou schránku, ale že ve hře jsou i funkční interiéry, které autoři sami kontrolují, aby vše fungovalo a vypadalo přesně tak, jak má. Tak či tak, na pohled shůry se můžete podívat i skrze interaktivní mapu, která vám ukáže, kolik toho ještě reálně chybí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama