Sledujte nové záběry z Ghost of Tsushima
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte nové záběry z Ghost of Tsushima

Sledujte nové záběry z Ghost of Tsushima

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 5. 2020 05:20 20
Reklama

Včerejší prezentace State of Play se věnovala pouze jedné jediné hře. Chystaný Ghost of Tsushima se ukázal v celé své kráse v osmnáctiminutové ukázce, v níž autoři ze studia Sucker Punch představili důležité elementy hry.

Z prvních minut je jasné, že se hráč při průzkumu ostrova bude muset spolehnout na environmentální ukazatele v blízkém okolí. Zda jede správným směrem, napoví poryvy větru, které může kdykoliv vyvolat, stoupající dým zase naznačí, že se v blízkosti nachází lidé v nouzi. Ke skrytým lokacím pak našeho samuraje dovede exotické ptactvo nebo zatoulaná liška.

Jin na své cestě může narazit na různé předměty, s oblibou sbírá bambus a další dřeviny, radost mu dělají také květiny. Ne snad že by si je zakládal do vlastního herbáře. Kvítky totiž používá k barvení látek. Pokud tedy hráč nasbírá dostatek květin, odemknou se mu nové možnosti ohledně úpravy ošacení.

Ukázka také nabídla ochutnávku z bojového systému. Prezentovány byly dva různé přístupy. Jin může využít prostředí, ukrýt se ve stínu a následně překvapit zákeřným útokem. Také ale může nasadit těžkou zbroj a postavit se nepříteli čelem. Dokonce ho může vyzvat na souboj, v němž jeden správně načasovaný zásah znamená jistou smrt. Jin také mění bojový postoj v závislosti na typu nepřátel. Souboje jsou ztvárněny velmi naturalisticky, v záběrech jsou patrné i useknuté končetiny.

V ukázce byl prezentován také foto režim, v němž je samozřejmě k dispozici mnoho nástrojů k úpravě dané scény. Autoři navíc připravili černobílý režim, do něhož lze hru kdykoliv přepnout, což ocení především filmoví nadšenci. Podobná možnost se objevila například v L.A. Noire. Ghost of Tsushima míří pouze na PlayStation 4, hra vychází 17. července.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama