WoW Shadowlands přinese ray tracing
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka WoW Shadowlands přinese ray tracing

WoW Shadowlands přinese ray tracing

David Plecháček

David Plecháček

30. 4. 2020 12:41 1
Reklama

Úroveň grafického zpracování se s každým rokem ve videohrách posouvá. Může za to jak hrubý výkon, tak několik nástrojů, které dělají hry nejen krásnější, ale i realističtější. Aktuálním trendem je implementace reálného trasování paprsků světla, neboli ray tracing. Ten se řeší nejen u graficky věrných her, ale i u her, u kterých bychom jej možná ani nečekali.

Jednou takovou je Minecraft. To, že jej Mojang do hry implementoval, zřejmě nikomu Minecraft výrazně nezkrášlí, ale proč by tam nemohl být, že? Stejným způsobem k ray tracingu zřejmě přistupuje i Blizzard, neboť se ukazuje, že ray tracing přibude do World of Warcraft. Informace se objevila na stránkách WoWhead, přičemž vychází z dat z alfy nadcházejícího datadisku.

Tento rok vyjde datadisk Shadowlands, a evidentně přinese leccos nového. Mluví se o roguelike lokaci Torghast, kterou si už teď hráči alfy zamilovali. Velký rozruch vzbudila podpora gamepadů. A nyní se dozvídáme i to, že přinese revoluční technologii. „Zatímco WoW bylo vždycky schopné fungovat na celé řadě počítačů, včetně low-end starších strojů, ray tracing je vítanou novinkou pro hráče, kteří chtějí lepší výkon a grafickou úroveň na moderních počítačích,“ stojí v příspěvku na zmiňovaných stránkách.

Problémem je, že kromě screenshotu z nastavení neexistuje screenshot, na němž bychom si novou technologii mohli ve World of Warcraft ukázat. Jak moc se nyní změní majitelům karet Nvidia řady RTX zážitek z WoW, není jisté. Na rozdíl od jiných, graficky náročných her, by ale jeho zapnutí nemusela většina těchto hráčů na výkonu nějak citelně pocítit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama