Twitch zakázal 24/7 Valorant streamy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Twitch zakázal 24/7 Valorant streamy

Twitch zakázal 24/7 Valorant streamy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 4. 2020 13:18
Reklama

Poslední týdny se na Twitchi děly zajímavé věci. Hlavní příčinou byl Valorant, nové FPS od Riot Games, které vyšlo do uzavřené bety. Místo běžného registrování se ale vývojáři rozhodli jít cestou netradiční, a to je padání klíčů u streamerů na Twitchi.

Jelikož jde o Riot Games, velmi známé studio, a novou kompetitivní střílečku konkurující Counter-Striku, je jasné, že o hru byl obrovský zájem. Valorant se během chvíle stal nejsledovanější hrou na Twitchi, a to i přes to, že povolené padání klíčů mělo jen několik vybraných streamerů.

Z toho se ale stal velký problém. Vaše šance na spadnutí klíče se zvyšovaly s tím, kolik hodin máte následováno. Streameři, kteří měli před Valorantem stovky diváků, jich najednou měli několik tisíc. A vznikla tak nepsaná dohoda. Streameři využili nejen toho, že padají dropy po celou dobu trvání streamu, ale také své exkluzivity, a nechávali streamy puštěné neustále, i několik týdnů v kuse. Diváci zase nechali puštěné počítače, aby měli maximální šanci pro získání klíče. Streameři zase získávali mnohonásobně vyšší peníze z reklam, díky zájmu se mohlo jednat o desítky až stovky tisíc korun denně. Ná své vysílání pak lákali i tím, že padání klíčů jede 24/7.

Twitch zakázal 24/7 Valorant streamy
i Zdroj: Hrej.cz

To se ale nelíbilo ostatním uživatelům Twitche. Nejen kvůli tomu, že neprávem vydělávali peníze, stěžovali si ale také na to, že Twitch na tento problém nijak nereaguje i přes to, že porušují pravidla platformy. Streamer má totiž být vždy živě, a nesmí pouštět záznam v rámci skutečně živého vysílání. Nakonec se ale Twitch vzchopil, a proti těmto streamům zasáhl. A to jedinou větou, tedy spíše dovětkem k pravidlům. Problém ale byl vyřešen, jelikož nikdo nechce kvůli tomuto trendu přijít o účet, a v dost případech i o živobytí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama