Animal Crossing v Japonsku vede prodeje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Animal Crossing v Japonsku vede prodeje

Animal Crossing v Japonsku vede prodeje

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 4. 2020 03:00
Reklama

Jen málokdo čekal, že nedávný obrovský úspěch dvojice titulů Pokémon Sword & Shield brzy překoná jiný hit. Studio Game Freak ale v domácím Japonsku velmi rychle našlo přemožitele a Animal Crossing: New Horizons překonal poslední Pokémony v celkovém množství prodaných kusů. A to po jednom měsíci na trhu.

Dle dat serveru Famitsu, které se věnují fyzickým kopiím hry, navíc prodeje stále rostou. V uplynulém týdnu veselé zvířecí dobrodružství pohodlně překonalo taktéž velmi úspěšný remake RPG Final Fantasy VII, který vedl v týdnu předchozím. Animal Crossing si tak našel více než čtvrt milionu nových majitelů a celkový objem přesahuje 3,6 milionu hráčů. 

Pro zajímavost, Final Fantasy VII se těsně po vydání pyšnilo více než 700 tisíci prodanými fyzickými kopiemi, zatímco tento týden vykázalo pouze 70 tisíc prodaných kusů. 

Pokémon Sword & Shield si v historické tabulce platformy Nintendo Switch drží třetí místo s 3 570 493 prodanými kopiemi, New Horizons jich mají v současnosti 3 611 246. Při zachování prodejního tempa by ale mohly už příští týden obsadit první příčku, současný rekordman Super Smash. Bros Ultimate totiž počítá 3 655 868 majitelů a jeho přírůstek je výrazně nižší.

Dle březnových dat výzkumné společnosti NPD je titul lídrem prodejů i ve Spojených státech. Bohužel žádný z dostupných lokálních zdrojů nepočítá i s digitálními prodeji, pouze společnost SuperData zveřejnila výsledky, dle kterých se v březnu globálně prodalo zhruba pět milionu digitálních kopií Animal Crossing: New Horizons. To z něj dělá v tomto ohledu nejúspěšnější konzolovou hru všech dob (dosavadním rekordmanem bylo multiplatformní Call of Duty: Black Ops 4).



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama