CD Projekt vydělal přes 3 miliardy korun
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt vydělal přes 3 miliardy korun

CD Projekt vydělal přes 3 miliardy korun

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 4. 2020 07:21 9
Reklama

I když neměl CD Projekt letos žádné nové hry, jenom vydání jiných verzí, dařilo se studiu extrémně dobře. Může za to třetí Zaklínač, a to zejména kvůli novému stejnojmennému seriálu, a vydání Zaklínače 3 i na Switch. Dohromady si tak studio přišlo na 521 milionů zlotých, tedy přes 3 miliardy korun.

„Jsme neuvěřitelně potěšeni neustávající popularitou třetího Zaklínače – zejména když vezmeme v potaz to, že hra bude za pár týdnů slavit své 5. výročí. Nadále se snažíme zaujmout nové fanoušky: v říjnu jsme vydali Zaklínače 3 na Nintendo Switch, zatímco Gwent vyšel na iOS. Silné prodeje Zaklínače a jeho debut na nové platformě se pak zasloužili o čistý zisk i profitabilitu The Group, která se zvýšila o 34 procent.“

Ve své tiskové zprávě se pak CD Projekt zmiňuje i o zakoupení komerčních prostorů, o kterých jsme v minulém roce informovali, jelikož zde CD Projekt vytvořil druhý vývojářský tým, nebo také dohodu s Andrzejem Sapkowskim, díky čemuž si společnost zajistila další spolupráci do budoucna.

Došlo i na herní obchod GOG. Ten měl minulý rok příjem 162 milionů zlotých, tedy téměř 1 miliardu korun. Mezitím vývojářský tým vydal aplikaci GOG Galaxy 2.0, se kterou asi bude mít CD Projekt ještě velké plány.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama