Steam trhá rekordy, RE3 však nikoliv
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam trhá rekordy, RE3 však nikoliv

Steam trhá rekordy, RE3 však nikoliv

David Plecháček

David Plecháček

6. 4. 2020 14:49 9
Reklama

Opět padl rekord souběžně přihlášených uživatelů na Steamu. Jste překvapení? Jistě že ne. Aktuální krize, která je z velké části spojená s trávením volného času doma, doslova vybízí hráče (i nehráče) k tomu, aby zapnuli počítač a šli hrát videohry. Steam o posledním víkendu jen potvrdil aktuální tendenci a ukazuje, že hranice 30 milionů není nereálná.

Vážně, to, že Steam láme rekordy, nás už ani nepřekvapuje, je jen otázkou, kde se čísla zastaví. Aktuální rekord je dva dny starý a dosahuje hodnoty 24 535 923, rekord za posledních čtyřiadvacet hodin je zhruba o půl milionu hráčů menší. To, že teď hraje nejvíce hráčů v historii, je tak zjevné. Logicky by se to mělo podepsat i na nově vydaných hrách.

Částečně se to skutečně děje. Vývojáři Doom Eternal skutečně hovoří o tom, že aktuální díl překonal ve všech ohledech díl z roku 2016 a vlastně i všechna nastavená očekávání. Úspěch Call of Duty Warzone mluví sám za sebe, vždyť jde o hru, jejíž křivka počtu hráčů je nejstrmější v historii. Zároveň ale nejde o univerzální pravdu, která půjde aplikovat na každou větší hru.

Víme, že srovnání bude pokulhávat, ale nabízí se. Vyšel totiž Resident Evil 3, který lze „snadno“ porovnat s remakem druhého dílu, který vyšel před rokem. Jenže i přesto, že RE3 míří na trh, který je po hrách aktuálně extrémně hladový, a dokonce je jeho součástí i multiplayer v podobě Resistance, v absolutních číslech na Steamu RE2 nepřekonává.

Pokud bychom popularitu měli soudit podle souběžně připojených hráčích, Resident Evil 3 se zastavil – i přes současnou situaci – jen na 60 tisících hráčích, Resident Evil 2 jich ale má o čtvrtinu víc, 75 tisíc. Pokud by snad někdo přemýšlel, kdy rekordy padly, tak vás můžeme uklidnit, že oba jsou z doby bezprostředně po vydání.

Skutečná čísla uvidíme až po nějaké době, Capcom ale bude mít těžkou úlohu v tom překonat čísla Resident Evilu 2. Pokud bychom se aktuálními daty řídili, zájem hráčů je skutečně menší, což koresponduje s tím, jak na hru reaguje i kritika – prakticky všichni se shodují v tom, že druhý díl byl výrazně lepší. Ve prospěch RE3 hraje jen již zmíněný multiplayer, otázkou ale je, kolik hráčů ve výsledku přesvědčí a ke hře přitáhne alespoň zpětně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama