Outer Wilds ovládly ceny BAFTA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Outer Wilds ovládly ceny BAFTA

Outer Wilds ovládly ceny BAFTA

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 4. 2020 12:04
Reklama

Jednou z posledních událostí oceňujících loňské úspěchy tvůrců videoher byly ceny britské akademie BAFTA.  Z letošní neobvykle čistě online události si nejvíce cen odnesly nezávislé hity Outer Wilds a Disco Elysium, herní giganti byli spíše v ústraní. O moderátorský vstup se postaral irský komik Dara Ó Briain.

Mírně nezvyklé rozdělení kategorií dalo prostor k úspěchu nezávislé tvorbě. I tak si ale Hideo Kodžima (vedle speciálního individuálního ocenění) odnesl cenu za technickou stránku open-world hitu Death Stranding a v kategorii multiplayerových her zase akademie ocenila Apex: Legends. Herecký výkon přinesl výhru Gonzalo Martinovi, představiteli hlavního hrdiny druhé sezóny Life is Strange, Luigi’s Mansion 3 bodoval u hodnotitelů v oblasti animace a ve speciální kategorii pro vyvíjející se hry zase BAFTA připomněla úspěchy multiplayerové diablovky Path of Exile.

Častý hrdina jiných udílení cen, opeřené překvapení Untitled Goose Game zvítězilo mezi hrami vhodnými pro rodinu, pak už ale úřadovali dříve zmínění. Temná detektivní adventura Disco Elysium uspěla svým narativem, soundtrackem a jako herní debut. Velmi originální “vesmírná” adventura Outer Wilds (neplést s first-person RPG Outer Worlds od studia Obsidian) pak bodovala designem, byla prohlášena nejlepší novou značkou a nakonec i celkově nejlepší hrou loňského roku.

V dalších kategoriích se nacházejí neméně zajímavé, nezávislé tituly. Jejch kompletní přehled i s nominacemi v jednotlivých kategoriích najdete na oficiálním webu cen.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama