Chybějící cross-play v Apexu trápí i Respawn
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chybějící cross-play v Apexu trápí i Respawn

Chybějící cross-play v Apexu trápí i Respawn

David Plecháček

David Plecháček

6. 4. 2020 12:27
Reklama

Ačkoliv byl cross-play ještě donedávna zbožným přáním, poslední měsíce už není ani zdaleka výjimkou i v menších hrách. Zpravidla je ale výsadou jen těch největších, můžeme jmenovat například Call of Duty nebo Fortnite. Jsou ale hry, které na jeho implementaci stále čekají a ono čekání se táhne nepříjemně dlouho.

Své by o tom mohli povědět fanoušci Apexu Legends. Zatímco konkurence umožňuje spojení napříč platformami a jediným omezením je případně vaše periferie, v Apexu si hráči musí vystačit s kamarády na stejné platformě. Respawn o něm sice hovoří, v několika rozhovorech zaznělo, že cross-play je něčím, na co se chce soustředit, ale to tvrdil už bezprostředně po vydání... a ani po roce se nic neděje.

Žádanou aktualizaci na toto téma přinesl Dusty Welch, generální manažer hry, který v rozhovoru pro Game Informer vyjádřil pochopení pro frustraci hráčů, kteří nemohou hrát s kamarády z jiných zařízeních: „Myslím, že se crossplay aktuálně tak nějak od her očekává, především ve hrách, jako je ta naše. Například já s Chadem (Grenierem, režisérem hry, pozn. redakce) rád hraju naší hru v práci i v našem volném čase, ale jakmile v pátek přijdeme domů a chceme si zahrát, nemůžeme, protože hrajeme na jiných systémech. Takže i z osobního hlediska bych něco takového chtěl. Je to pro nás důležité,“ říká.

Je tak evidentní, že Respawn tuto myšlenku stále neopustil. Proč ale vývojářům cross-play tak dlouho trvá, Welch neřekl, ani to, kdy bychom jej mohli očekávat. Obáváme se ale, že komunitě nebude stačit vyjádření ve smyslu, že nepřítomnost volby omezuje i samotné vývojáře – jestliže jiné hry takovou možnost mají, mohli by totiž někteří přejít k nim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama