Amazon v květnu vydá MMO i novou PvP hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Amazon v květnu vydá MMO i novou PvP hru

Amazon v květnu vydá MMO i novou PvP hru

David Plecháček

David Plecháček

6. 4. 2020 10:59 4
Reklama

Já vím, že tuto myšlenku budete číst po několikáté, ale je jen pár společností, které mohou vtrhnout do herního průmyslu jako velká voda a třeba i zatopit velkým vydavatelům. Jde především o Google, který své štěstí zkouší se Stadií, ale v pozadí jde také o Amazon, který o hrách dlouhodobě hovoří, ale dělá spíše menší kroky a není tudíž zdaleka tolik vidět. Zprávě z The New York Times nicméně hovoří o tom, že Amazon svůj zrak soustředí na hry čím dál tím víc.

To nejzajímavější spočívá pravděpodobně v informaci, že Amazon do her už teď pumpuje stovky milionů dolarů. Můžeme jen v krátkosti připomenout kroky, které činil dosud – investice do streamovací platformy Twitch nebo vlastního enginu Lumberyard vycházejícího z CryEnginu – ale svůj zájem by měl projevit ve větší míře i v budoucnu.

Není divu, vždyť ve hrách se točí už teď více peněz, než v hudebním a filmovém průmyslu dohromady. NY Times píše, že už příští měsíc napoví, jak si Amazon vlastně povede. Měly by totiž vyjít hned dvě jeho hry, MMO New World zasazené do alternativního 17. století, a Crucible, sci-fi PvP hru vyvíjenou ve studiu Relentless. Podle informací magazínu by k oznámení mělo dojít zkraje května, vyjít by hra měla na samotném konci měsíce.

Termíny se však posouvaly několikrát. Nejprve na 14. dubna, později na zmíněný květen. Amazon tak chce ze svých týmů sejmout tlak spojený s dokončováním vývoje. „Nevíme, co se bude dít v následujících týdnech, a tak hru raději odložíme, než abychom naše týmy tlačily na samotnou hranu,“ zní z Amazonu. O Crucible toho nicméně víme až překvapivě málo, hra byla prvně oznámena už v roce 2016, kromě svého zasazení a žánru ale svět tápe v tom, co od projektu čekat. Situace s New World je v tomto smyslu výrazně lepší, především v poslední době existuje několik vývojářských deníčků.

„Pracujeme na hrách už nějaký čas, ale jejich vývoj je časově náročný. Navíc do nich promítáme spoustu věcí z Amazonu. Naším plánem je vzít to nejlepší z Amazonu a přenést je do her,“ říká Mike Frazzini, viceprezident pro herní služby a studia. Po obou květnových hrách přijdou na řadu interaktivní hry pro Twitch. Plán je takový, že miliony diváků budou hrát hry „společně“. Dosud se jen dívali, Amazon chce ale tuto zeď zbourat. Poté přijde na řadu nová hra z univerza Pána prstenů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama