Co týden dal: Hromadu vtípků a odkladů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Hromadu vtípků a odkladů

Co týden dal: Hromadu vtípků a odkladů

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 4. 2020 14:00
Reklama

Nálož odkladů si vývojáři připravili i na uplynulý týden. Tituly The Outer Worlds, Wasteland 3, Minecraft Dungeons, Someday You’ll Return, Iron Man VR ozdobila závěrem třešnička na dortu v podobě The Last of Us: Part II. Situaci naštěstí zachránil remaster Modern Warfare 2 a předběžný přístup do Mount & Blade II: Bannerlord.

DALŠÍ VÁRKA ODKLADŮ

Co týden dal: Hromadu vtípků a odkladů
i Zdroj: Hrej.cz

V době koronavirové se výrazně změnil charakter práce, což platí i pro herní studia. Chtě nechtě se musíme smířit s tím, že se nestihnou původně deklarované termíny vydání chystaných titulů. Ukazuje to ostatně i uplynulý týden, v němž jsme se dozvěděli hned o několika odkladech.

Pro autory je také těžké určit, jak velké nabere vývoj zpoždění. Své o tom ví Obsidian Entertainment, potažmo studio Virtuos, jehož port The Outer Worlds brzy potěší majitele konzole Nintendo Switch. Zde už totiž k jednomu odkladu došlo. Termín 6. března se však ukázal být nereálný. Tentokrát se autoři budou snažit stihnout hru odbavit do 5. června. Další zpoždění patrně souvisí s rozhodnutím doplnit krabičky o cartridge. Původně totiž měly obsahovat pouze digitální klíč.

Home office zpomaluje také InXile Entertainment. Studio pracující na Wasteland 3 se rozhodlo prodloužit vývoj o několik měsíců, aby byl finální produkt stoprocentní. Ve vyjádření se odkázali na podporu ze strany Deep Silver a Microsoftu, díky níž si mohou odklad dovolit. Nové datum vydání bylo stanoveno na 28. srpna letošního roku.

Také studio Mojang chce odevzdat dotaženou hru. Diablovka Minecraft Dungeons měla původně vyjít někdy v dubnu, vývojáři se však s Microsoftem dohodli na termínu 26. května.

Odložení se dotklo také filmové adaptace Uncharted. Hvězdně obsazený snímek Sony posunula z 5. března 2021 na 8. října téhož roku. Zde však záleží především na vývoji aktuální společenské situace, produkce může nabrat daleko výraznější zpoždění.

S překážkami ve vývoji se setkalo také české studio CBE Software, které pracuje na hororu Someday You’ll Return. Autoři museli vyřešit nahrávání hudby a dabingu. Než aby čekali na příhodnější dobu, rozhodli se, že využijí výdobytků moderní technologie a nahrávání uskuteční vzdáleně. Sice tedy došlo k posunu data vydání, hra se však opozdí pouze o 3 týdny.

Velké zklamání pak přišlo koncem týdne, kdy došlo k odkladu The Last of Us: Part II. Vývojáři ze studia Naughty Dog sice mají téměř hotovo, důvodem k odkladu jsou překážky v logistice. Jak dlouho to potrvá, než se je podaří odstranit? To možná momentálně neví ani Sony. Skutečnosti nasvědčuje fakt, že žádné nové datum zveřejněno nebylo. Pro fanoušky vývojáři uvolnili několik nových obrázků, které jsou alespoň malou útěchou.

Příspěvek na Twitteru Sony se navíc netýkal pouze Joela a Ellie. Stejný osud potkal titul Marvel's Iron Man VR. Exkluzivita z produkce studia Camouflaj byla také odložena hned několikrát, ani v tomto případě není jasné, kdy se novinka k majitelům PS VR dostane.

ACTIVISION OPĚT PŘEKVAPUJE

Co týden dal: Hromadu vtípků a odkladů
i Zdroj: Hrej.cz

Studio Infinity Ward v minulém roce přispělo rebootem Call of Duty: Modern Warfare. Právě v této hře se také objevily první náznaky na remaster Modern Warfare 2, artworků si koncem měsíce všimli pozorní hráči. S dalšími náznaky to navíc vypadalo, že bychom se vylepšené verze mohli dočkat už tento týden. A to se také stalo.

Activision si zkrátka s nějakou marketingovou kampaní hlavu nelámal a novinku hráčům předhodil bez jakéhokoliv varování. Artworky doplnily screenshoty, časem se objevil i plnohodnotný trailer. V té době už bylo jasné, že bude remaster dostupný všem zájemcům za cenu 640 korun.

Všem zájemcům, kteří vlastní PlayStation 4. Přátelství se Sony se projevilo i tentokrát, časová exkluzivita naštěstí nebude trvat příliš dlouho. Na dalších platformách se remaster objeví 30. dubna. Oficiální informace také potvrdily, že se hráči mohou těšit na vylepšené textury, nový render, dynamické osvětlení a další vychytávky, například bonus do Warzone a posledního Modern Wardare.

Mnohé pamětníky nicméně zamrzel fakt, že se remaster vztahuje pouze na kampaň, multiplayerové složky se netýká. Vysvětlení je poměrně jednoduché. Activision nechtěl tříštit komunitu, její pozornost potřebuje spíše ve Warzone a rebootevaném Modern Warfare. Právě zde se navíc některé z legendárních map také objevily, například Rust, Crash, Vacant nebo Shipment.

Hra i po letech budí vášně, především kvůli kontroverzní misi No Russian, v níž se hráči aktivně účastní atentátu na moskevském letišti. Ruská pobočka SIE dokonce odmítla hru zpřístupnit na PS Store. V Rusku je to tedy naopak. Remaster si zřejmě zahrají pouze hráči na PC a Xbox One.

PŘÍCHOD BANNERLORDA

Co týden dal: Hromadu vtípků a odkladů
i Zdroj: Hrej.cz

Zatímco je většina studií kvůli momentální situaci nucena vyvíjené tituly odložit, najdou se i autoři, kteří vydávají s předstihem. Vývojáři z TaleWorlds Entertainment se zřejmě nemohli dočkat zpětné vazby ze strany fanoušků, Mount & Blade II: Bannerlord tedy vydali o den dříve.

Sluší se dodat, že jde o spuštění předběžného přístupu, na plnou verzi si budeme muset minimálně rok počkat. Na vyzkoušení zatím čekají režimy Custom Battle a Campaign, v multiplayerové části jsou pak k dispozici Skrimish, Captain, Team Deathmatch a Siege. Nutno podotknout, že je potřeba počítat s chybami a řadou omezení.

Osmileté čekání na druhý díl se prakticky okamžitě odrazilo v zájmu ze strany hráčů. V prvních deseti hodinách se hra vyšvihla mezi deset nejhranějších titulů na Steamu, počet souběžně hrajících dobrodruhů dosáhl čísla 178 tisíc. 

Problémů se ale objevilo také poměrně dost. Hra z různých důvodů padala, nebylo možné nahrát uložené pozice a lidé s operačním systémem Windows 7 se vůbec nedostali do multiplayeru. Autoři neváhali a hned začali pracovat na záplatách. Ty nejpalčivější problémy už byly opraveny. Uvolněné updaty se nicméně v některých případech nedokázaly srovnat s uloženými pozicemi, řada hráčů tedy musela začít znova. To jsou zkrátka úskalí předběžného přístupu.

APRÍÍÍL

Co týden dal: Hromadu vtípků a odkladů
i Zdroj: Hrej.cz

Při psaní novinek si stále musíme dávat pozor, aby se do textu nevloudily nějaké dezinformace. Obzvlášť náročné období je v tomto směru každoročně první dubnový den, kdy internet zahltí hromada aprílových vtípků. I vývojářská studia a vydavatelské domy se každoročně s radostí chopí šance upoutat na sebe pozornost. A to i přesto, že jsou hráči na fórky týkající se jejich oblíbených her poměrně hákliví.

Letos se chtělo připomenout studio FDG Entertainment, které na Twitteru oznámilo, že vydá hru DuckTales. K oznámení dokonce přihodilo několik povedených obrázků. Fanoušci reagovali rozmrzele, jelikož příspěvek považovali za bezohledné rýpání v ráně. Kačeří příběhy by si totiž velmi rádi zahráli. Studio den poté reagovalo vysvětlením, z něhož vyplývá, že na hře skutečně pracovalo. Prototyp na Disney bohužel zřejmě neudělal valný dojem, licenci totiž vývojáři nezískali.

Crytek zase na stránkách zveřejnil animaci zobrazující nomáda ze série Crysis. Web se však od té doby nezměnil, což začalo vyvolávat pochybnosti. Je skutečně remaster prvního dílu v plánu, nebo Crytek ke svému žertu pouze zapomněl vydat komentář?

Studio Red Hook si také nenechalo ujít příležitost a oznámilo multiplayerové DLC pro Darkest Dungeon, který vyšel kdysi dávno v roce 2016. I tuto zprávu hráči považovali za fórek. Následně se však ukázalo, že šlo o dobře promyšlený guerillový marketing. PvP rozšíření totiž autoři následně potvrdili.

Vtípků se však objevilo daleko víc. Jeden se týkal série Grand Theft Auto, konkrétně šestého dílu, na nějž odkazoval tajemný odpočet na Twitchi. Obrázek v barevné paletě odkazující na Vice City přilákal tisíce diváků, v jednu chvíli sledovalo odpočet přes 70 tisíc lidí v naději, že dojde na oficiální představení dalšího dílu. Rockstar ale žádný stream nepořádal. Všichni také dobře víme, že společnost nemá v lásce vtipálky, kteří si berou oblíbenou značku jako rukojmí. Se streamery se pravděpodobně rychle spojili zástupci z právního oddělení, načež jim vysvětlili, že si zahrávají s ohněm. Následně bylo vysílání přerušeno, autoři se navíc Rockstaru omluvili. Některé žerty se zkrátka nevyplácí. 

Apríl jsme přežili, snad přečkáme i další týden. Doufejme, že těch odkladů už bude o něco méně. Na pátek je naplánována premiéra remaku Final Fantasy VII, Square Enix si snad jeho vydání pohlídá. Hrejte s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama