Vývojáři se vyjádřili k problémům M&B II
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři se vyjádřili k problémům M&B II

Vývojáři se vyjádřili k problémům M&B II

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 4. 2020 14:28 1
Reklama

Studio TaleWorlds Entertainment se rozhodlo pustit hráče do předběžného přístupu Mount & Blade II: Bannerlord o den dříve. Enormní zájem pokořil nějaké ty rekordy, zároveň ale také odhalil poměrně zásadní chyby. Právě s nimi vývojáři v posledních dnech bojovali.

Mezi nejpalčivější problémy patří padání hry, což se dělo hned z několika různých důvodů. Způsobovaly ho například pokusy spustit režim Custom Battle, chování umělé inteligence nebo nahrávání uložených pozic. Problémy měli také hráči s operačním systémem Windows 7, které hra nepustila do multiplayeru. Také docházelo ke špatnému zobrazování určitých textů, chyby se objevovaly i v rámci lokalizace.

Většinu zásadních problémů opravily vydané záplaty, k dnešnímu dni stihlo studio odbavit už tři. Vývojáři se rozhodli, že k situaci vydají také vyjádření, v němž spuštění předběžného přístupu zhodnotili. „Jsme si vědomi, že se mnoho z vás setkalo s problémy, které vám znemožňují si hru užít, za což se velice omlouváme. S vaší pomocí hledáme a opravujeme tyto problémy, co nejrychleji vydáváme updaty,” zaznělo v příspěvku.

Jak se zdá, vývojáři momentálně nejvíce bojují s uloženými pozicemi na straně hráčů. Vydané updaty totiž některým hráčům pozice poškozují, což jim znemožňuje jejich nahrání. Často nezbývá nic jiného, než kampaň rozehrát od začátku. „Vždy se budeme snažit zajistit, aby vaše uložené pozice zůstaly kompatibilní s vydávaným updatem, někdy to však nebude možné,” vysvětlují vývojáři.

Je zkrátka potřeba mít na paměti, že jde stále v první řadě o předběžný přístup. Do plné verze by se hra měla přehoupnout nejdříve za rok. Autoři se však v tomto ohledu nechali slyšet, že žádný pevný termín nemají a k vydání plné verze dojde teprve ve chvíli, kdy na to hra bude připravená. Jaké jsou vaše zkušenosti s předběžným přístupem? Pochlubte se v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama