Bývalý šéf Xboxu komentuje užití baterií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bývalý šéf Xboxu komentuje užití baterií

Bývalý šéf Xboxu komentuje užití baterií

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

2. 4. 2020 08:08 4
Reklama

Nedávné odhalení technické specifikace, dle které Microsoft u ovladače svého Xboxu Series X stále nabízí využití tužkových baterií, vyvolalo mezi hráči i novináři řadu diskuzí. Zapojil se do nich i Albert Penello, bývalý šéf marketingu značky Xbox. Ten upozorňuje na to, že celá situace je podstatně složitější, než se může zdát.

„Je to diskuze, která trvá už léta, a na obou stranách jsou dobré argumenty. Nejhorší je, že je to binární rozhodnutí - vybráním jednoho odcizujete to druhé,“ popisuje situaci současný produktový manažer Amazonu.

Také naznačuje, že poměr preferencí mezi uživateli skutečně mluví v prospěch baterií, nicméně je to především zásluha “obyčejných” hráčů. Hardcore komunita se přiklání spíše k dobíjecím akumulátorům. Tužkové baterie mají dle jeho slov výhodu v nízkém odběru v případě nevyužívání, v možnosti okamžité výměny během hraní a menší nutnosti péče o samotnou baterii. 

Z hlediska dopadu na přírodu jsou obě možnosti zhruba srovnatelné, v případě speciálního dobíjecího setu ale Pernello uznává faktor ceny a prostého faktu, že “působí moderněji”. I tak ale osobně preferuje kontroverzní "tužkovky".

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama