Ryan Cleven opouští vývoj Gears
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ryan Cleven opouští vývoj Gears

Ryan Cleven opouští vývoj Gears

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 4. 2020 12:16
Reklama

Studio The Coalition přichází o dalšího velkého člena vývojářského týmu. Po odchodu Roda Fergussona, který se přesunul na vývoj Diabla 4, ztrácí studio designového ředitele Ryana Clevena. Nejedná se sice o úplný odchod, Cleven ale využívá sabbaticalu a bere si volno na dobu neurčitou.

Sabbatical je neplacené dlouhodobé volno, které určité firmy poskytují, pokud se jedná o váženého zaměstnance. Slouží zejména jako prevence proti vyhoření nebo k nalezení dalšího smyslu. Cleven se k využití sabbaticalu rozhodl po ztrátě ve studiu a „osobním důvodům“.

„Doufám, že si užíváte Gridiron (poslední update do Gears 5, pozn. red). Je to můj nejoblíbenější zážitek do Gears, a také je ten poslední, na kterém sem s The Coalition dělal. Beru si prodloužený sabbatical. Až se vrátím, nebude to ke Gears. Posledních 6 let bylo úžasných. Gears 4 a 5 byly milníky mé kariéry, ale těchto 6 let si také vzalo svou oběť. Kvůli osobním důvodům nemohu pokračovat v práci, kterou sem měl, potřebuju čas na sebe. S odchodem mého mentora, Roda Fergussona, sem dostal možnost přehodnotit své priority. A i když budu navždy vzpomínat na Gears, je na čase předat žezlo.“

Jak zmiňuje web GameSpot, je možné, že se Cleven po sabbaticalu vůbec nevrátí ke hrám. Uvidíme, jestli tato ztráta nějak ovlivní další díly Gears, společně s odchodem Fergussona.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama