Steam mění kvůli hráčům stahování updatů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam mění kvůli hráčům stahování updatů

Steam mění kvůli hráčům stahování updatů

David Plecháček

David Plecháček

31. 3. 2020 12:21 7
Reklama

Opět jsme jako minulé týdny přemýšleli o tom, jestli referovat o rekordních číslech Steamu či nikoliv. Původně jsme chtěli tuto informaci vynechat, neboť čekáme, že rekordy budou padat jako na běžícím pásu. Ostatně aktuální rekord je opět ani ne 24 hodin starý, počítadlo souběžně připojených hráčů se zastavilo na čísle 23 571 959. To ale znamená, že nápor zažívá i související infrastruktura.

Valve na tuto situaci musí nějakým způsobem reagovat. Všech necelých čtyřiadvacet milionů hráčů si totiž stahují své populární hry a služba je tak přetížená. Valve se proto rozhodlo, že aby zajistilo určitý bandwidth, odloží některé plánované updaty. To, jakým způsobem se updaty budou distribuovat, se tak změní.

Hry, které hráči ve svých knihovnách dlouho nehráli, tak začnou svoje aktualizace stahovat až ve chvíli, kdy se návštěvnost Steamu uklidní a nebude službu využívat takové množství lidí. Klient jako takový nebude mít aktuální informace, na základě kterých by vyhodnotil, kdy je vhodné update stahovat, Valve namísto toho u konkrétních států nastaví dobu „mimo špičku“, v jejímž rámci k updatům dojde.

Jenom hry, které jste zapnuli v uplynulých třech dnech, se budou aktualizovat jako dosud, tedy rovnou ve chvíli, kdy bude update dostupný. Pokud si budete chtít po čase nějakou hru zahrát a budete potřebovat stáhnout její update, Valve vám to samozřejmě umožní a můžete si aktualizování „donutit“.

Tato opatření Valve nastavuje jako reakci na stále vzrůstající počet hráčů, kteří jsou doma kvůli koronaviru. Některé další služby, počínaje PlayStationem, přes YouTube, konče Netflixem, se se vzrůstající poptávkou popasovaly snížením rychlosti stahování, respektive snížením kvality streamovaného obrazu. Touto cestou ale Valve jít nechce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama