Star Citizen získává další investici
i Zdroj: Cloud Imperium Games
Novinka Star Citizen získává další investici

Star Citizen získává další investici

Radek Raudenský

Radek Raudenský

31. 3. 2020 12:43 9
Reklama

Star Citizen se zdá být nekonečný projekt. Za 7 let, co je tento titul ve vývoji, se podařilo od investorů vybrat několik desítek milionů dolarů, mnohem překvapivější je ale částka od hráčů a fanoušků, která se vybrala přes crowdfunding. Nakonec se vyšplhala na více než 275 milionů dolarů.

Když si to sečteme dohromady, získali vývojáři ze studia Cloud Imperium přes 30 0 milionů dolarů, tedy téměř 7,5 miliard korun. To jsou opravdu neskutečné peníze, a dle neoficiálních odhadů je to i více, než kolik stál vývoj takové hry, jako je Grand Theft Auto V, a to včetně marketingu. Myslíte si, že to Star Citizen stačí? Nikoliv.

Nová zpráva hovoří o tom, že tři společnosti, které do Cloud Imperium v minulosti investovali, se s vedením společnosti dohodli na další investici ve formě odkoupení akcií za zvýhodněnou cenu. To přineslo studiu dalších 17,25 milionu dolarů, tyto peníze by opět měly posloužit k vývoji této hry, společně se Squadron 42.

Je otázkou, jestli tomu tak skutečně bude. Není tajemstvím, že Star Citizen, respektive Cloud Imperium, má za sebou několik fiasek, a nejen fanoušci této série se diví, kam všechny ty peníze míří. Star Citizen se stále nachází v alpha verzi, a části této hry se neustále mění, a to i po 7 letech vývoje. Jaký je váš názor na tento titul?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama