Hangar 13 shání lidi pro novou IP
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hangar 13 shání lidi pro novou IP

Hangar 13 shání lidi pro novou IP

David Plecháček

David Plecháček

30. 3. 2020 12:34 2
Reklama

Představte si situaci, kdy byste mohli na návštěvu do jednoho studia a zjistit, na čem právě pracuje. Jedním ze žhavých adeptů, koho navštívit, je studio Hangar 13. Ještě před pár měsíci se spekulovalo o tom, že zde vzniká Mafia 4 i remaster Mafie 2. Jestli to tak je nebo není, to je to, co bychom chtěli vědět. Především proto, že vývojáři nabírají zaměstnance pro vývoj nové IP.

Hangar 13 má co napravovat. Studio vzniklo za účelem vývoje dalšího pokračování pro nás ožehavé série, ale svou práci nezvládlo a pohřbilo ji repetitivní hratelností. Příběh Lincolna Claye ale ukázal, že autoři mají na čem stavět a pokud správně vyhodnotí chyby předchozího dílu, může z pokračování být velice slušná městská akce.

Na druhou stranu ale Hangar 13 nebylo po vydání hry v takové pozici, aby zvládlo několik projektů najednou. Pokud by snad vývojáři měli pracovat na hře odehrávající se ve Vegas, a zároveň u ní předělávat druhý díl z roku 2010, už by jim neměla zbýt žádná kapacita na další projekt.

Spekulace ze září tak jsou v přímém rozporu s tím, co se právě teď nachází na oficiálních stránkách. Tam totiž vývojáři zveřejnili nová pracovní místa. Zajímavá je předevěím pozice výkoného producenta. Ten by, ideálně se zkušenostmi z vytváření AAA hry zasazené do otevřeného světa, měl vést vývoj „nové, klíčové IP“.

Studio samozřejmě situaci nijak nekomentuje. Díky dřívějšímu vyjádření vedení mateřského Take-Two ale víme, že o budoucnosti Hangar 13 bychom se měli více dozvědět v následujících měsících. Jestli se tím před časem myslela E3 nebo třeba Gamescom nevíme, je však otázkou, jestli případné plány nenarušila krize spojená s koronavirem. Jak víme, E3 se konat nebude a nahnutý je i osud Gamescomu. Třeba nás ale studio s pobočkami v Novatu, Brightonu, Praze a Brně překvapí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama