Flight Simulator ukazuje multiplayer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Flight Simulator ukazuje multiplayer

Flight Simulator ukazuje multiplayer

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 3. 2020 12:10 2
Reklama

Studio Asobo se po delší době opět hlásí o slovo, aby představilo další detaily k chystanému leteckému simulátoru. Tentokrát se před kameru postavil výkonný ředitel Sebastian Wloch, aby řekl něco o principech multiplayeru. Ani zde nepřestávají autoři udivovat. Co byste řekli na skutečnost, že se ve hře potkáte se skutečnými letadly, která v daný okamžik korzují po světě?

Vývojáři si totiž dali za úkol vytvořit jeden sdílený svět, v němž se potkávají piloti skutečných strojů s piloty virtuálními. Hra pracuje s daty ze skutečného leteckého provozu, na jejichž základě jej v reálném čase simuluje. Do této simulace mohou hráči proniknout v rámci multiplayeru. Pokud by došlo k přerušení spojení, chopí se kniplu skutečného letadla umělá inteligence a let sama dokončí. Krom toho dochází také k simulaci aktuálního počasí. Zastihla vás během průletu nad virtuální Prahou bouřka? To proto, že v tu chvíli nad tou skutečnou Prahou skutečně hřmí.

Hra však nezobrazí úplně všechna letadla. Asi si dovedete představit, kolik jich je v jednu chvíli ve vzduchu. Když se k tomu přidají desetitisíce virtuálních pilotů, bylo by ve vzdušném prostoru asi trochu těsno. Pro docílení optimálního herního zážitku servery automaticky upravují aktuální situaci. Virtuálním pilotům tedy zobrazí letadla ze skutečného světa pouze do vzdálenosti 200 kilometrů. K tomu zobrazí letadla dalších hráčů, taktéž do vzdálenosti 200 kilometrů, ale pouze do maximálního počtu padesáti strojů.

Hra nabídne dva základní režimy. Live Players představuje simulaci se vším všudy, kde se očekává, že se budou hráči řídit danými pravidly. Pro ostatní je připraven režim All Players, kde si mohou nastavit vlastní podmínky (počasí, denní doba apod.) a pořádně se vyřádit. Hra zároveň umožní využívat soukromé skupiny, kam lze pozvat vybrané piloty.

Na jakou vzdálenost se hráčům zobrazí konkrétní letadla, to už záleží na grafickém nastavení. Vývojáři také vyvinuli pokročilou technologii, díky níž je zaručen plynulý zážitek bez jakýchkoliv nežádoucích prvků. Nestane se tedy, že by letadla neplánovaně mizela nebo nepřirozeně poskakovala. Další detaily lze načerpat z přiloženého videa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama