V sobotu proběhnou první závody VGP 2020
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V sobotu proběhnou první závody VGP 2020

V sobotu proběhnou první závody VGP 2020

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 3. 2020 09:53
Reklama

Nová sezóna Mercedes-Benz Virtual GP je tady! Startuje v sobotu 28. března ve 12:00, a to hned dvěma závody. Jako první půjde na řadu ale tradiční italská Imola, ve které se poprvé představí letošní jezdci a týmy na simulátoru iRacing. Čeká nás skvělé a napínavé závodění, a to i přes současnou situaci. Jediné omezení spočívá v tom, že studiový podnik odjedou jezdci z prostředí domova.

Největší novinkou pro letošní sezónu je přechod na populární simulátor iRacing, který využívá celá řada světových soutěží a v poslední době také reálné závodní série. V době pauzy způsobené epidemií koronaviru se na iRacing spoléhají i reálné šampionáty jako NASCAR, IndyCar nebo IMSA, což je jen dalším důkazem, jakou důvěru má celý svět právě v tento simulátor.

Úvodní dva závody sezóny se měly konat právě v tuto sobotu v našem pražském studiu, s jezdci na místě, ale to samozřejmě není možné. Závody se tak přesouvají do online světa, ale formát týmových posádek a střídání jezdců za volantem zůstává stejný. Pojede se na 60 minut, a to s vozy Mercedes-AMG GT3.

Vůbec poprvé se letos pojede bez Michala Šmídla, naopak nečekaný návrat ze závodnického důchodu oznámil Martin Štefanko, který opět pojede za stáj Benzina ORLEN. Ve startovním poli najdeme nějaká stará známá jména, ale také řadu nováčků, a to i z řad týmů.

S přechodem na iRacing souvisí i další skvělá zpráva pro Mercedes-Benz Virtual GP, a to návrat nočních závodů! Hned druhý podnik sezóny 2020 hostí vůbec poprvé v našem šampionátu americká Daytona, a to právě v noci! Závod na okruhové variantě trati začíná v 15:00. Další velkou výzvou pro jezdce, kteří jen krátce předtím absolvují úvodní podnik sezóny, bude také speciální letmý start.

V rámci studiového dne pokračuje sezóna Mercedes-Benz Virtual GP 2020 hned svým druhým studiovým závodem. Tentokrát se závodní speciály Mercedes-AMG GT3 v rámci našeho šampionátu poprvé vydají do americké Daytony. Tam ty nejlepší české a slovenské virtuální závodníky čeká ovšem pořádná výzva – slavný okruh spojený s oválem, známý z vytrvalostního závodu Daytona 24, noční závod a letmý start. Jde o netypickou kombinaci, který už ale před dvěma lety v Mercedes-Benz Virtual GP jednou byla.

Závodníky znovu čeká týmový závod, kdy se budou jezdci střídat za volantem. Pojede se celých 60 minut.

1. stream (12:00) 
Twitch: https://www.twitch.tv/virtualgp

2. stream (15:00) 
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama