Plague Inc. umožní boj s pandemií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Plague Inc. umožní boj s pandemií

Plague Inc. umožní boj s pandemií

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 3. 2020 13:32
Reklama

Populární strategie Plague Inc. brzy rozšíří svou nabídku herních režimů. Vedle osvědčeného a základního s vyvražďováním světa nabídne možnost bojovat na opačné straně barikády. Po četných žádostech hráčů tvůrci pracují na nové aktualizaci z opačného gardu a darují 250 tisíc dolarů na pomoc s bojem proti nemoci Covid-19.

Ndemic Creations to oznámili v blogovém příspěvku. Tvůrce hry James Vaughan přiznal, že si před osmi lety ani nedokázal představit, jak blízký skutečnému životu jednou námět hry bude. Čtvrtmilion dolarů rozdělí mezi Coalition of Epidemic Preparedness Innovations (která financuje vývoj vakcín) a fond solidarity Covid-19 Světové zdravotnické organizace.

V novém režimu se hráči utkají s agresivní nemocí, která se šíří po důvěrně známém světě, pod ruku se jim tak dostane organizace vědeckého výzkumu, karanténních opatření, izolace obyvatel nebo rušení klíčových společenských služeb. Na vývoji se prý podílí právě WHO a odborníci na šíření nemocí z Global Outbreak Alert and Response Network. Plague Inc. by tak mohl (v rámci možností) nabídnout poměrně autentické vyobrazení globálního boje s pandemií.

Konkrétní datum vydání zatím není známo. Jisté ale je, že bude pro všechny majitele hry plně bezplatný.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama