Warzone už hrálo přes 30 milionů hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Warzone už hrálo přes 30 milionů hráčů

Warzone už hrálo přes 30 milionů hráčů

David Plecháček

David Plecháček

23. 3. 2020 11:28 2
Reklama

Čeká nás možná „období rekordů“. Je to vlastně smutné, když si člověk uvědomí, za jakých okolností k nim dochází, ale hry se již dávno zařadily na úroveň klasické televizní zábavy nebo čtení knih, když dojde na trávení volného času. A protože ve velké míře lidem přibyl, můžeme nadále hovořit o úctyhodných výsledcích některých her nebo herních služeb. Už před víkendem například Call of Duty překonalo milník třiceti milionů hráčů.

Modern Warfare je obecně pro Activision úspěšné. Reboot slavné podsérie se trefil drtivé většině hráčů do vkusu, a evidentně je pro většinu z nich stejně lákavý i free-to-play Warzone. Ten si, za necelé dva týdny od jeho vydání, vyzkoušelo už přes třicet milionů hráčů. Ačkoliv tato čísla opět můžeme dávat do souvislosti s izolací kvůli koronaviru, historie ukazuje, že tomu tak nutně nemusí být.

Nabízí se totiž srovnání s jinou free-to-play battle royale hrou, která též vyšla na jaře. Tou je Apex Legends. I tehdejší novinka od Respawnu rychle rostla co do počtu hráčů, kteří ji vyzkoušeli, už po týdnu se hovořilo o 25 milionech hráčů. Jelikož má Activision pár dní náskok, dá se říct, že jsou obě dvě hry na stejné úrovni.

Data z Apexu navíc napovídají, kam až může Warzone dojít. Už po měsíci se Apex chlubil pokořenou hranicí 50 milionů. Dosáhnout druhé poloviny tohoto počtu tak bylo výrazně složitější. Teprve následující týdny tak napoví, jak na tom Warzone je. Už teď se však řadí mezi nejrychleji rostoucí free-to-play hry ve videoherním průmyslu vůbec.

Oproti své konkurenci má výhodu jednak silné značky, z níž vychází, ale také toho, že nenabízí jen battle royale. Ten je sice jeho stěžejním režimem, ale vedle něj se ve hře nachází ještě režim Plunder, který představuje jiná pravidla. Do mapy se můžete opakovaně vracet, přičemž vaším úkolem je nasbírat co nejvíce hotovosti. V budoucnu se však můžeme těšit na další novinky. Primárně se bude jednat o další varianty, jak Warzone hrát (Warzone byl původně jen pro tříčlenné skupiny, relativně nedávno do hry přibyl režim Solo), ale těšit se můžeme i na časově omezené režimy. Ty však zatím nejsou na pořadu dne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama