Bývalý marketingový ředitel MS hodnotí PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bývalý marketingový ředitel MS hodnotí PS5

Bývalý marketingový ředitel MS hodnotí PS5

David Plecháček

David Plecháček

20. 3. 2020 15:00 24
Reklama

Škoda, že se nikdy nedozvíme, co si myslí lidé z Microsoftu o konzoli od Sony a naopak. Nebo je tu snad nějaká šance, že se někdo z nich vyjádří jinak, než s úctou a respektem, které ale nemusí odrážet skutečné názory? Možná, že ano. Stačí oslovit bývalé zaměstnance. Jedním takovým je Albert Penello, marketingový ředitel Xboxu do roku 2018. Člověk, který ještě nedávno komentoval pouze věci kolem svého Microsoftu, se nově vyjádřil ke konferenci Marka Cernyho.

Penello vcelku překvapivě svoje názory sdílel na známém fóru ResetEra, z nějž se jeho slova dostala do světových médií. Nedá se říct, že by některá rozhodnutí vyloženě kritizoval, z volby slov je ale patrné určité rozčarování. Nelíbí se mu například volba frekvencí, které nejsou pevně stanovené, respektive to, že frekvence grafického čipu ovlivní výkon procesoru a naopak: „Slyšel jsem dobře? Takže aby GPU dosáhlo 2,3 Ghz, tak CPU nemůže pracovat při maximální frekvenci? Musím říct, že v tomto bodě jsem trochu zmatený, nevím, jak bude optimalizování výkonu fungovat,“ říká.

Cerny totiž v rámci prezentace původně určené pro GDC řekl, že procesor vždy nepojede na maximální výkon, stejně tak grafický čip. Penello Cernyho cituje i v jiném bodě, totiž „že se přebytečný výkon procesoru přesune ke grafickému čipu, aby dosáhl 2,23 Ghz“. „Jinými slovy hovořil jen o teoretickém případě, že oba dva čipy pojedou na maximální výkon,“ napsat ve svém příspěvku.

Obecně vzato ale prezentací zklamán nebyl. Výkon je podle něj relativně dostatečný, a sám Penello údajně nikdy nepředpokládal, že by se v Sony přehoupli přes 9 TFLOPS. Na druhou stranu stále věří, že v Sony udělali v souvislosti s PS5 několik chytrých rozhodnutí: „Myslím, že na některé věci jdou vážně chytře. Pokud tato konzole bude stát 399 dolarů, myslím, že půjde o dobrý obchod,“ napsal taktéž. Znamená to tedy, že Microsoft zvolí dražší variantu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama