Mark Cerny hovoří o PlayStation 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mark Cerny hovoří o PlayStation 5

Mark Cerny hovoří o PlayStation 5

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 3. 2020 14:59 98
Reklama

Pokud jste čekali, že se dnes dozvíme víc o podobě PlayStation 5 a případně uvidíme trailery překvapivě oznámených her, musíme vaše nadšení hned na začátku zchladit. Nic takového se během streamu Road to PS5 nestalo. I tak ale rozhodně stojí za zhlédnutí.

Prezentace, která byla původně určena pro akci GDC, se ujal hlavní architekt konzole Mark Cerny a na tempu i zaměření to bylo jasně patrné. Prezentace nebyla cílena na běžné spotřebitele, ale mnohem více na odbornou veřejnost, případně samotné vývojáře. Nečekejte tedy ohromující přehlídku slibů a vábení, namísto toho vás ve zhruba hodinovém videu čekají relativně strohá a suchá technická data a vysvětlování, proč se v Sony rozhodli pro ta která konkrétní řešení.

Cerny rozebírá výhody a specifika SSD, jež bude v PlayStation 5 přítomen, hovoří o technických specifikacích konzole a slibuje, že jedním ze zásadních zaměření nové PlayStation bude 3D audio. Co se týče konkrétních specifikací konzole, naleznete je v tabulce níže, součástí je i srovnání s konkurenčním Xbox Series X.

Otázkou stále zůstává, kdy dojde na "akci pro spotřebitele", tedy na okamžik, kdy se konečně dozvíme bližší informace o ceně, podobě a startovním line-upu. Jedním z drobečků, který Cerny v průběhu své prezentace vypustil, je info o zpětné kompatibilitě. Tu by měly během launche nabídnout všechny zásadní PS4 tituly.

Mark Cerny hovoří o PlayStation 5
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama