Zítra večer se dozvíme detaily o PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zítra večer se dozvíme detaily o PS5

Zítra večer se dozvíme detaily o PS5

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 3. 2020 11:33 2
Reklama

Next-gen konzole známe každým dnem podrobněji a podrobněji, Microsoft je ale zatím výrazně otevřenější a minimálně po stránce hardwaru už odhalil svůj nový Xbox v plné parádě. Konkurenční společnost Sony je zatím poměrně tajnůstkářská, nevíme jak konzole bude vypadat, kolik bude stát a co konkrétně bude tepat v jejích útrobách, zítra se to ale změní.

Architekt konzole Mark Cerny na oficiálním blogu odhalí řadu detailů týkajících se hardwarové i softwarové výbavy a možností pátého PlayStationu. Otázkou zůstává, zda uvidíme samotné šasi konzole, případně zda se tvůrci podělí i o její plánovanou tržní cenu a datum vydání, poslední dvě informace ale zůstávají velmi nepravděpodobnými.

A zatím známá fakta? PlayStation 5 by měl na trh přijít na konci letošního roku, nabídne procesor založený na čipu AMD Ryzen třetí generace, grafický čip založený na technologie AMD Radeon Navi s podporou ray-tracingu a rozlišení až 8K. Chybět by neměla zpětná kompatibilita PS4 her a PSVR. Jedním ze symbolů přicházející generace konzolí se pak stanou SSD disky, které nabídnou rychlejší načítání.

Odhalení proběhne zítra v 17:00 našeho času, skrze PlayStation Blog. My budeme u toho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama