Steam má kvůli viru nejvíce online hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam má kvůli viru nejvíce online hráčů

Steam má kvůli viru nejvíce online hráčů

David Plecháček

David Plecháček

16. 3. 2020 09:23 1
Reklama

Česká republika se probudila do nové karantény. To sice neznamená, že by všichni měli neplánované volno, ostatně stát stále umožňuje dojíždět do zaměstnání, ale oproti klasickému režimu skutečně zůstává doma nepoměrně více lidí – a to nejen v tuzemsku. Obdobná nařízení jsou platná jak v asijských, tak dalších evropských zemích. Zatímco některá odvětví průmyslu těmito restrikcemi trpí, ten videoherní bude mít žně.

Skutečně, zatímco někteří podnikatelé hovoří skoro až o likvidačních podmínkách, vydavatelé videoher budou mít možná větší tržby než obvykle. Jedná se o následek toho, že se lidé uvěznění ve svých domovech budou bavit právě hraním her. Tento trend už se nyní naplňuje a zřejmě bude sílit. Například na Steamu byl v posledních dnech rekordní provoz, například včera bylo online přes 20 milionů hráčů v jednu chvíli, přičemž necelá třetina – SteamDB odhaduje nějakých 6,2 milionu uživatelů – byla přihlášená s ohledem na šířící se koronavirus a za normálních okolností by na Steamu nebyla.

Nejhranější hry se příliš nemění, vévodí Counter Strike: Global Offensive, Dota 2 a Rainbow Six Siege. Stejně jako Steam, i CS:GO trhá rekordy, na začátku března si připsal rekordní počet hráčů ve stejnou chvíli od vydání, v těchto dnech je peak ještě o sto tisíc uživatelů vyšší. Pravdou je, že data z dlouhodobého hlediska zkresluje přechod na free-to-play model.

Opatření proti šíření koronaviru se však dotýkají všech, i vydavatelů nebo vývojářů. Již před časem Rockstar, Bungie, EA nebo Microsoft nechal své zaměstnance doma, aby pracovali – pokud to bude možné – na dálku. O vlivu šíření viru na herní akce asi nemusíme příliš mluvit, ostatně zpráva o zrušení letošní E3 proletěla herním světem relativně nedávno. Na druhou stranu, hráčů bude možná ještě přibývat. Ostatně sám Phil Spencer na Twitteru vyjádřil alespoň drobnou radost v probíhajícím marastu, že hry jsou alespoň nějakou formou úniku od čím dál tíživější reality a on sám je tohoto světa součástí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama