Sonic nejúspěšnějším herním filmem v USA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sonic nejúspěšnějším herním filmem v USA

Sonic nejúspěšnějším herním filmem v USA

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 3. 2020 11:45
Reklama

Rychlonohý modrý ježek Sonic na stříbrném plátně se sice v naší redakci nesetkal s pochopením, ve světě ale slaví velký úspěch. I přes nejhorší filmový víkend od roku 1998 (z hlediska tržeb kin) se v USA stal historicky nejvýdělečnějším herním filmem. O necelé dva miliony totiž překonal svého žlutého elektrického kolegu z loňského snímku Detective Pikachu.

Zatímco Pikaču přinesl do amerických kas 144,1 milionu dolarů, Sonic už si připsal 145,8 milionu. Na druhou stranu, ve světovém měřítku je situace opačná. Za Sonica zatím diváci zaplatili 306,5 milionu, zatímco pokémonní dobrodružství do kin nalákalo útratu 433 milionů dolarů. Velký podíl má na této částce Čína, kde vznikla téměř čtvrtina, zatímco Sonic vlivem epidemie nemoci Covid-19 do kin vůbec nepřišel.

Absolutní rekord v herně-filmovém světě drží Warcraft z roku 2016 s 439 miliony dolarů globálně. Na trhu ve Spojených státech ale překvapivě naprosto pohořel, takže Sonicovi i Detective Pikachu nemůže lokálně vůbec konkurovat. 

V českých kinech dle informací webu Kinobox.cz dosud Sonica zhlédlo 167 552 diváků a vydělal přes 25 milionů korun. Z letošních premiér jsou úspěšnější filmy (v tomto pořadí, vzestupně) Chlap na střídačku, V síti, Vlastníci a absolutním vítězem snímek Příliš osobní známost s 295 tisíci diváky. Žebříček v současnosti promítaných filmů stále ovládá loňské Ledové království II s 867 tisíci diváky a celkovými tržbami přesahujícími 123 milionů korun. V posledním týdnu nicméně pochopitelně vykazuje minimální čísla a tržby kin mohutně zasáhne (pravděpodobně vynuluje) současná bezpečnostní situace.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama