Služby Xbox Live jsou neobvykle vytížené
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Služby Xbox Live jsou neobvykle vytížené

Služby Xbox Live jsou neobvykle vytížené

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 3. 2020 09:04 5
Reklama

Online služby Xbox Live americké společnosti Microsoft v poslední době vykazují rekordní využití. Vedle logického nárůstu počtu uživatelů za to mohou především stále se zpřísňující opatření v boji proti pandemii nemoci Covid-19 po celém světě. Hráči, kteří jsou nucení trávit více času doma, se tak častěji uchylují ke konzolím a s přáteli jsou v kontaktu alespoň skrze virtuální světy.

Na Twitteru to potvrdil šéf divize a značky Xbox Phil Spencer. V příspěvku, ve kterém oznámil, že služby Xbox Live jsou plně vytížené prakticky ve všech ohledech, zároveň poděkoval IT týmům, technikům i providerům třetích stran, kteří síťovou infrastrukturu udržují v chodu. V jiných sdílených příspěvcích také oceňuje přátelskou náturu hráčské komunity, která v relativně obtížných a bezprecedentních dobách drží pospolu alespoň skrze svůj největší koníček.

To s sebou ale samozřejmě nese jistá technická rizika. Během uplynulého týdne, naposledy během víkendu, často servery Xbox Live vypovídaly službu a pro většinu hráčů, kteří jsou na připojení k centrální síti závislí, to znamenalo velké problémy a nemožnost jakéhokoliv hraní. Potíže hlásili i tuzemští hráči, lze navíc předpokládat, že by mohly nastat i v blízké budoucnosti. Je tedy třeba obrnit se v podobném případě trpělivostí.

Je prakticky jisté, že podobné výkyvy zaznamenávají i sítě konkurenčních značek PlayStation a Nintendo, ty se ale zatím o žádné informace nepodělily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama