Co týden dal: Warzone a rok bez E3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Warzone a rok bez E3

Co týden dal: Warzone a rok bez E3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 3. 2020 15:45
Reklama

Tak se nám potvrdila celá řada spekulací. Například zvěsti o PC verzi Horizon Zero Dawn. Potvrdila se také existence battle royale odnože série Call of Duty, která dokonce v týdnu stihla i vyjít. Přesčasy ve studiu Naghty Dog potvrdil Jason Schreier ve své poslední zprávě. ESA pak bohužel potvrdila, že se letos neuskuteční veletrh E3.

ZRUŠENÁ E3

Co týden dal: Warzone a rok bez E3
i Zdroj: Hrej.cz

V týdnu krom zákeřného koronaviru visela ve vzduchu jedna zásadní otázka. Jak to bude s letošní E3? Uskuteční se vyhlížený herní svátek, nebo se bude muset odložit? Nebo se snad letos neuskuteční vůbec?

Už v první polovině týdne se začalo proslýchat, že je to s červnovým veletrhem nahnuté. Na Twitteru se v tomto směru vyjádřil kupříkladu Devolver Digital, který přímo vybízel ke zrušení rezervací letenek a hotelů. Ještě toho dne vyšlo najevo, že šlo o dobrou radu.

Společnost ESA v oficiálním vyjádření potvrdila, že se po důkladném zvážení všech okolností skutečně rozhodla akci zrušit. Těžké rozhodnutí, podle pořadatelů ale správné. Sami neskrývali velké zklamání, které jistě cítili také všichni fanoušci videoher. Náhradní termín momentálně ve hře není, uvažuje se pouze o zajištění online streamu, jehož prostřednictvím by se odprezentovaly připravované novinky.

Veškerá oznámení se chtě nechtě přesunou do virtuálního prostoru. Některé společnosti už nyní prokazují svůj důvtip, když se tuto skutečnost snaží alespoň trochu okořenit. Například HTC. Plánovaná Vive Ecosystem Conference se totiž uskuteční ve virtuální realitě. Zúčastnit se může neomezený počet majitelů headsetů, bez rizika nákazy jakýmkoliv virem.

Také Microsoft potvrdil, že důležité informace odbaví prostřednictvím online eventu. Stejnou cestou se vydá také Ubisoft. Dá se předpokládat, že se připojí i další, třeba společnost Warner Bros. Ta totiž letos překvapivě chystala vlastní tiskovku, což naznačuje, že hodlá z rukávu vytáhnout hned několik trumfů.

Potká stejný osud také Gamescom? Nebo pandemie do té doby poleví? Na tyto otázky se zatím těžko hledají odpovědi.

NA SLOVÍČKO S HERMENEM HULSTEM

Co týden dal: Warzone a rok bez E3
i Zdroj: Hrej.cz

V minulém týdnu bylo odhaleno datum vydání PC verze Death Stranding. Je dobře známo, že se na cestě Sama Bridgese významnou měrou podílelo studio Guerilla Games. Kodžimovi byl poskytnut základní stavební kámen v podobě enginu Decima, s týmem Kojima Productions navíc spolupracovalo hned 70 holandských vývojářů. Právě oni stojí za neméně populární hrou - Horizon Zero Dawn. Akční RPG podle posledních informací brzy zamíří na PC.

Skutečnost oznámil Hermen Hulst, ředitel Worldwide Studios. Právě on ještě nedávno Guerilla Games šéfoval, v listopadu se však chopil příležitosti a zaplnil prázdné místo, které zbylo pro odchodu Shawna Laydena. V rozhovoru pro oficiální PlayStation Blog prozradil, že hra vyjde někdy v létě. Zároveň ale dodal, že se vydávání first-party titulů na PC nestane běžnou záležitostí. Spíše bychom to mohli vnímat jako snahu přilákat k nim další hráče.

V rozhovoru padla také otázka ohledně budoucnosti Worldwide Studios. V tomto ohledu má Hulst naprosto jasno. I nadále se chtějí soustředit na příběhově laděné singleplayerové zážitky, na kvalitní exkluzivity. Výše zmíněnou snahu oslovit širší publikum lze spatřit také v propojení se světem filmů a seriálů. Vlastní světy, postavy a jejich příběhy by dle jeho slov chtěli představit i touto cestou. Jedním dechem ale dodává, že by mělo jít o autentické adaptace, na něž budou fanoušci herní předlohy náležitě hrdí.

První na ráně je film Uncharted, v němž zazáří například Tom Holland, Mark Wahlberg nebo Antonio Banderas. Práce studia Naughty Dog bude vytěžena také v nedávno oznámeném seriálu The Last of Us. Snad tedy filmaři neudělají populárním značkám ostudu. Nutno však podotknout, že laťka zase tak vysoko není.

SCHREIER OPĚT V AKCI

Co týden dal: Warzone a rok bez E3
i Zdroj: Hrej.cz

Přemýšleli jste někdy o práci v herním studiu? Vnímáte takové zaměstnání jako ideální způsob, jak si vydělat na chleba? Po přečtení dalšího reportu z pera Jasona Schreiera možná tyto úvahy přehodnotíte. Světoznámý herní žurnalista si tentokrát vzal na paškál populární studio Naughty Dog. Rozsáhlou zprávu zpracoval David v samostatném článku.

Schreier asi nikoho nepřekvapil zjištěním, že se ani vývoj The Last of Us: Part II neobejde bez dlouhých přesčasů, na tento režim vývojáři najeli už koncem roku 2018. Možná jste ale netušili, že v týmu designérů zůstalo z dvaceti lidí pouhých šest. Pro vedení bylo velmi těžké najít vhodné kandidáty na volná místa. Většina nováčků dokonce ani neměla žádné zkušenosti s herním vývojem. Mohla by se snad tato skutečnost odrazit v kvalitách očekávané adventury?

Důvodů k výpovědi mají vývojáři hned několik. Nepsaná firemní pravidla je drží přikované u počítače do pozdních večerních hodin. Úkolů má každý víc, než by v rámci základní pracovní doby mohl stihnout odbavit. Odejít včas domů tedy téměř jistě znamená významné zpoždění, které zákonitě postihne práci kolegů. Dovedete si asi představit, jak něco takového ovlivní pracovní klima.

Může se ale na situaci v budoucnu něco změnit? Podobně jsou na tom téměř všechny velké týmy, které se snaží posunout hranice a doručit hráčům perfektní zážitek. Jak už zaznělo v článku od Davida, cena za něco takového je možná až příliš vysoká.

DALŠÍ VÁLEČNÁ ZÓNA

Co týden dal: Warzone a rok bez E3
i Zdroj: Hrej.cz

Informace o novém přírůstku do série Call of Duty k nám probublávaly i v uplynulých sedmi dnech, koncem týdne se dokonce vynořila kompletní hra. Warzone je skutečně free-to-play novinka, která se řadí do početné skupiny battle royale her.

Krom klasického battle royale nabízí také jeho variaci v podobě režimu Plunder. Oba režimy se odehrávají na mapě Verdansk, která z části vznikla recyklací lokací z Modern Warfare. Zajímavá je také skutečnost, že se hráč po smrti objeví v pracovním táboře, kde v režimu Gunfight může zabojovat o návrat do bitvy. Na hráče čekají také speciální úkoly, takzvané Contracts. Samozřejmostí je pak přítomnost vozidel.

Maličko kuriózní je skutečnost, že majitelé konzole od Microsoftu musí pro hraní investovat do služby Xbox Live Gold, zatímco Sony pustí do hry i hráče bez předplatného PlayStation Plus. Dobré vztahy mezi Sony a společností Activision jsou velmi dobře známé, tento krok je pouze dalším důkazem.

Warzone zažila pohádkový start. Jen za první den do ní napochodovalo přes 6 milionů hráčů. Novinka se tak stala silným konkurentem zavedených značek, jako je třeba Fortnite, PUBG a Apex Legends. Jak dlouho s nimi ale udrží krok? 

Jaká je budoucnost E3? Mohlo by se klidně stát, že společnosti u digitální distribuce informací zůstanou, o relevanci celé akce se ostatně již nějakou dobu debatuje. Mohlo by se tedy stát, že se akce neuskuteční ani příští rok. Pojďme ale nejdřív nahlédnout do příštího týdne. Tam nás čeká malé peklo, v pátek totiž vychází Doom Eternal. Hrejte s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama