2K se vrací k americkému fotbalu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 2K se vrací k americkému fotbalu

2K se vrací k americkému fotbalu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 3. 2020 12:20
Reklama

Společnost EA, konkrétně odnož EA Sports, přišla o jeden ze svých monopolů. Tedy, alespoň do určité míry. Společnost 2K, vydávající sportovní série NBA 2K a WWE 2K, totiž podepsala smlouvu s nejprestižnější ligou amerického fotbalu NFL a začíná vyvíjet nové, licencované herní tituly. Má to ale háček, dle prvních informací by se nemělo jednat přímo o plnohodnotné simulátory na úrovni konkurenčního Madden NFL.

Od roku 2021 by tak měly začít vycházet blíže nespecifikované virtuální zpracování amerického fotbalu zaměřené na příležitostné hráče, maximální přístupnost a sociální interakce. Jason Argent, šéf sportů a licencování 2K, nicméně server IGN upozornil na to, že se bude jednat o “naprosto NFL 2K tituly”, nějakým způsobem se tedy zřejmě existujícím sportovním sériím podobat budou.

Bude se tak jednat o první licencovaný titul jiných vývojářů než EA od roku 2004, kdy 2K Games přineslo velmi dobře hodnocený ročník ESPN NFL 2K5. Poté došlo k podepsání exkluzivních smluv a virtuální NFL se na dlouhou dobu zavřelo do neprodyšného kumbálu EA. Zdejší série Madden sice patří k oceňovaným a fanoušky milovaným sériím, konkurence ale nikdy neuškodí. Ostatně, studia 2K později přestaly EA konkurovat i na poli virtuálního hokeje a série NHL je na současné generaci konzolí tak trochu ve slepé uličce vývoje.

Otázkou zůstává, jak bude “nesimulační” fotbal vypadat. Spekuluje se o karikaturních arkádách, minihrách i managementových strategiích. 

Poměry ve sportovních hrách se ale, zdá se, v roce 2021 výrazně změní. Vedle nového amerického fotbalu se například největší baseballová série MLB The Show rozšíří i na konzole Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama