Nintendo PlayStation prodán za miliony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo PlayStation prodán za miliony

Nintendo PlayStation prodán za miliony

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 3. 2020 11:56 3
Reklama

Jeden z nejunikátnějších kousků videoherní historie má nového majitele. Vzácná konzole Nintendo PlayStation putuje do nových rukou za rekordních 300 tisíc dolarů. Vzešla ze spolupráce společností Nintendo a Sony na začátku devadesátých let, do masové produkce ale nikdy nešla vlivem nových smluv mezi Nintendem a společností Philips.

Z 200 existujících kusů hardwaru se stal mimořádně hodnotný artikl a následkem pravděpodobného zničení většiny z nich je prodávaná konzole dost možná posledním exemplářem na světě.

Reálně nový majitel za konzoli zaplatil dokonce 380 tisíc dolarů (necelých 8 a půl milionu českých korun), vedle aukční ceny totiž splatil i osmdesátitisícovou přirážku. Jeho identita není známa, faktem ale je, že nyní vlastní nejdráže prodanou herní relikvii historie. Výrazně překonal dosavadního rekordmana, nerozbalenou původní kopii titulu Super Mario Bros. pro konzoli NES, která se v roce 2019 prodala za “směšných” 100 tisíc amerických dolarů.

Transakce proběhla skrze aukční portál Heritage Auctions, který aukci dlouho propagoval a postupně z ní udělal jednu z nejostřeji sledovaných.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama