Co týden dal: Naději na bohatý červen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Naději na bohatý červen

Co týden dal: Naději na bohatý červen

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 3. 2020 16:00
Reklama

V červnu bude evidentně pořádné horko. Na PlayStation 4 dorazí Ghost of Tsushima, PC hráče zase potěší Death Stranding. Otázkou zůstává, zda můžeme počítat i s E3. Koronavirus se už postaral o zrušení Game Developers Conference, červnový veletrh může potkat to samé. Na to je ale ještě dost času. Nyní se pojďme podívat na události uplynulého týdne.  

LISTUJEME KALENDÁŘEM

Co týden dal: Naději na bohatý červen
i Zdroj: Hrej.cz

Sam Bridges doposud dělal společnost pouze majitelům konzole PlayStation 4, ještě před vydáním hry nicméně bylo potvrzeno, že si jeho toulky zpustošenou Amerikou užijí také hráči na PC. V týdnu jsme se dozvěděli, kdy se tak stane.

Death Stranding dorazí na Steam a Epic Games Store 2. června. Hra navíc dostane speciální obsah v podobě nových skeletonů, čepic, brýlí a dalších předmětů, chystá se také artbook a rozšířený soundtrack. Zajímavější je však skutečnost, že se ve hře objeví prvky z Half-Life. Zda půjde o maličkosti v podobě kosmetických předmětů, nebo se chystá ještě něco navíc, to se asi dozvíme až časem.

Něco navíc bude hra obsahovat, aby alespoň chvíli odolala pirátům. Death Stranding pohlídá technologie Denuvo. Počítá se také s podporou širokoúhlých monitorů, odemčeným frameratem, hráči si budou moci udělat také hezké obrázky prostřednictvím foto módu.

Sony tedy v červnu přijde o atraktivní exkluzivitu. Na jejím místě ji naštěstí zastoupí neméně zajímavý titul. Měsíc po vydání The Last of Us Part II mohou hráči navštívit feudální Japonsko. Historický exkurz si studio Sucker Punch připravilo na 26. června. Ghost of Tsushima navíc vyjde s českou lokalizací v podobě titulků. Že hra stihne vyjít ještě v první polovině roku, s tím asi málokdo počítal. Sice se vyhne nákupní horečce před Vánoci, na druhou stranu je už nyní jisté, že se koncem června o žádné jiné hře mluvit nebude. A to se určitě vyplatí.

PROJECT MAVERICK

Co týden dal: Naději na bohatý červen
i Zdroj: Hrej.cz

O malé pozdvižení se v týdnu postaral Twitterový účet PSN Release, který zcela automaticky zveřejňuje novinky přidané na PlayStation Store. Na prozrazování velkých projektů má tento automat talent, to se musí nechat. Bez varování totiž propálil chystanou Star Wars hru.

Žádné bližší detaily už ale k dobru nepřidal. Mnozí nevěřili, že by mohlo jít o skutečnou hru. Její existenci nicméně potvrdil člověk, který díky svým špehům ví snad o všem. Maverick patří mezi tituly, o nichž už někdy v minulosti slyšel Jason Schreier.

Půjde o DLC pro Star Wars Jedi: Fallen Order? VR titul? Nebo jde skutečně o plnohodnotnou novinku? Situaci v tomto ohledu osvětlil opět Jason Schreier, když potvrdil, že jde o menší projekt studia EA Motive, o němž se sám nedávno zmiňoval.

To bohužel nic nemění na skutečnosti, že o hře v podstatě nic nevíme. Možná dojde k odhalení na letošní E3, možná opět něco prozradí pan Schreier.

ČERSTVÁ OZNÁMENÍ

Co týden dal: Naději na bohatý červen
i Zdroj: Hrej.cz

Objevila se také nová oznámení. PC hráčům jistě udělá radost nový díl Trackmanie. Jde o remake Trackmania Nations, jehož prostřednictvím se titul zařadí mezi live-service tituly. Vývojáři ze studia Nadeo chtějí do hry průběžně přidávat nový obsah, například tratě. Tím se budou snažit dlouhodobě útočit na pozornost hráčů a zachovat si tak jejich přízeň. Remake by měl vyjít 5. května.

Přispěl také Microsoft, potažmo studio 343 Industries. Jedná se o Halo: Combat Evolved, první díl této série. Zde však nebylo potřeba oznamovat žádné datum, titul byl totiž rovnou vydán. Lepší grafika, 60 FPS, 4K textury, na Steamu, nebo v rámci Microsoft Store.

Pod patronátem vydavatelství Nacon, které spadá pod společnost Bigben, vzniká pokračování poměrně známé závodní značky. Jen tak mimochodem bylo potvrzeno, že se pracuje na třetím dílu Test Drive Unlimited. Produkci má na starost studio Kylotonn.

Vzniká také další díl hororu Amnesia. Studio Frictional se k sérii vrací po úspěchu s titulem Soma. Hra by měla vyjít na PC a PlayStation 4 někdy na podzim letošního roku.

Závěrem tohoto bloku se přesuneme do světa filmů a seriálů. S filmem Uncharted je to stále přinejmenším nejisté, těžko říct, zda obsazení Antonia Banderase přinese tvůrcům nějaké štěstí. Mnohem zajímavější je oznámení seriálové adaptace The Last of Us, na níž bude pracovat Craig Mazin. Pochlubit se může například oceňovaným seriálem Černobyl. Dobrou zprávou je také skutečnost, že na produkci dohlédnou Neil Druckmann a Evan Wells ze studia Naughty Dog. Kdo si v seriálu zahraje a kdy bude na HBO k dispozici? Na tyto otázky je bohužel ještě příliš brzy.

NOVÉ UKÁZKY

Co týden dal: Naději na bohatý červen
i Zdroj: Hrej.cz

Celá řada her se v týdnu předvedla prostřednictvím gameplay záběrů. Například VR záležitost Half-Life: Alyx, která má krátce před vydáním. Ukázku uvolnilo samotné Valve, dočkali jsme se ale také videa od IGN. Ve videích se můžete seznámit s arzenálem zbraní, s jejichž pomocí se Alyx bude snažit přežít v City 17.

Nedávno představený titul Grounded od studia Obsidian byl Davidem Plecháčkem trefně označen jako survival s pidilidmi. Sice ještě nemá konkrétní datum vydání, to však vývojářům nebrání, aby se s hrou náležitě pochlubili. Ukázka z PAX East obsahuje například boj s mravenci a stavění vlastního příbytku z všudypřítomné trávy.

Čím obohatí rozšíření Wastelanders Fallout 76? Trochu nám napověděla sedmnáctiminutová ukázka, v níž se to jen hemží NPC postavami. Právě ony totiž ve hře chyběly. Vývojáři však připravují také další příběhovou linku a nové lokace.

Studio Riot Games pak v týdnu přestalo dělat drahoty a představilo jeden z mnoha tajemstvím opředených projektů. Odmaskován byl Project A, z něhož se vyklubala týmová střílečka Valorant. Autoři se podle všeho inspirovali u her Overwatch a Counter-Strike.

Osmi minutami záběrů přispěli také vývojáři z Team Ninja. V ukázce z demoverze Nioh 2 nabídl producent Fumihiko Jasuda cenné rady, díky nimž by mohli hráči vydržet na živu o něco déle.

Krátkým teaserem se připomnělo studio Mundfish, které pracuje na střílečce Atomic Heart. Ta se stále může pochlubit neotřelou estetikou. Sci-fi střílečka v kulisách Sovětského svazu zkrátka má své kouzlo.

O slovo se přihlásil také Ghost Recon Breakpoint. Ubisoft v ukázce představil novinky, s nimiž přijde očekávaný update. Hráči budou mít celou řadu možností, jak si hru upravit a přizpůsobit si tak zážitek dle vlastních preferencí.

Capcom zase nabídl oficiální stream, jehož prostřednictvím prezentoval záběry z remaku třetího Resident Evilu. Komunitní manažerka například ukázala, jak budou vypadat souboje s nakaženým. Dala si také pozor na spoilery, nemusíte se tedy bát, že vám vyzradí něco podstatného.

Nesmíme zapomenout ani na záběry z battle royale režimu Call of Duty: Modern Warfare, které unikly na internet. Jde sice pouze o dvě minuty, pro základní představu to ale stačí.

Příští týden se ponese ve znamení velkých výzev. Vychází totiž hned dvě hry, do nichž by se měli pustit pouze hráči s dostatečně pevnou vůlí. Vytrvalost prověří Ori and the Will of the Wisps, neméně náročný bude patrně také Nioh 2. Chystáte se na ně? Hrejte s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama