HBO natočí seriál na motivy The Last of Us
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka HBO natočí seriál na motivy The Last of Us

HBO natočí seriál na motivy The Last of Us

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

6. 3. 2020 08:30 2
Reklama

Seriálový Zaklínač způsobil o Vánocích malé pozdvižení. Někomu se líbil hodně, někomu méně, v každém případě ale probudil enormní zájem u předplatitelů služby Netflix. Seriálová adaptace nyní čeká další atraktivní značku. HBO se chystá odvyprávět příběh Joela a Ellie.

Adaptaci bude mít na starost Craig Mazin, který se nedávno blýsknul seriálem Černobyl. Nebude na to ale sám. Zapojí se také samotný Neil Druckmann. Nynější viceprezident studia Naghty Dog se na hře podílel jako výtvarný ředitel a scénárista, na seriál dohlédne z pozice výkonného producenta. Ruku k dílu přiloží také prezident Naughty Dog - Evan Wells. Po boku Carolyn Strauss (Hra o trůny, Černobyl) se taktéž chopí role výkonného producenta.

Nestává se často, že se na adaptaci podílí autoři herní předlohy. Seriál nicméně vzniká v koprodukci se Sony Pictures Television a společností PlayStation Productions, pro níž je adaptace The Last of Us vůbec prvním projektem, na němž se podílí.

„Neil Druckmann je bezpochyby nejlepší vypravěč pracující ve světě videoher a The Last of Us je jeho magnum opus. Dostat šanci na adaptaci jeho úžasného díla bylo dlouhá léta mým snem. Jsem poctěn, že na ní mohu pracovat ve spolupráci s Neilem,” prohlásil Craig Mazin. Slovy chvály nešetřil ani Druckmann. „Od první chvíle, kdy jsme se s Craigem setkali, jsem byl unešený z jeho přístupu k vyprávění, jeho lásky a hlubokého porozumění k The Last of Us. S Černobylem vytvořili Craig a HBO napínavé, trýznivé a emocionální mistrovské dílo. Nemohl jsem si přát lepší partnery k přenesení příběhu The Last of Us do televizního seriálu.”

Dění seriálu by mělo navazovat na první díl. Zatím není známo, kdo se zhostí rolí hlavních protagonistů, na to je zřejmě ještě příliš brzy. Už nyní je však jasné, že je The Last of Us pouze první vlaštovkou. Zdá se totiž, že chce Sony do seriálové podoby přenést i další značky. „Toto je první z mnoha seriálů, které máme v úmyslu vytvořit s našimi přáteli ze společnosti PlayStation Productions,” prohlásil Chris Parnell, prezident Sony Pictures Television Studios. „The Last of Us je skvělý úspěch co se týče vyprávění příběhu a vývoje postav. Máme velké štěstí, že můžeme s tímto týmem pracovat na adaptaci.”

Co na chystanou novinku říkáte? A jakou další hru od Sony byste rádi viděli jako seriálovou adaptaci? Pochlubte se v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama