Spencer láká na vylepšené Gears 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spencer láká na vylepšené Gears 5

Spencer láká na vylepšené Gears 5

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 3. 2020 10:45 1
Reklama

Šéf divize Xbox Phil Spencer, společně s šéfem Xbox Games Studios Mattem Bootym, navštívili tým Coalition zodpovědný za současný vývoj série Gears. A výsledkem je řada malých teaserů formou příspěvků na Spencerově Twitteru, dozvěděli jsme se tedy, že tvůrci v Coalition pracují na blíže nespecifikovaných vylepšení aktuálního pátého dílu série.

Technický ředitel studia Mike Rayner mu prý ukázal novinky, které z Gears 5 dělají “hezčí Gears, než kdy Gears byly”. Co konkrétně to znamená samozřejmě můžeme jen spekulovat, vzhledem k blížícímu se prodeji nové generace konzole Xbox se ale tato souvislost přímo nabízí. Gears 5 je navíc povahově velmi multiplayerově orientovaný titul a drží si stabilní fanouškovskou základnu, vylepšení pro novou generaci konzolí je tak v zásadě logické.

Během návštěvy kanceláří došlo i na současně vyvíjený projekt Gears Tactics, který klasickou frenetickou akci přenáší do neobvyklého tahového kabátku. I ty pochopitelně Spencer označuje za zajímavé a Tactics považuje za osvěžující přírůstek do jinak velmi homogenní rodiny third-person stříleček.

Pátý díl série Gears of War, tentokrát bez přídomku of War, vyšel v polovině loňského roku a v naší recenzi si odnesl maximální známku. Gears Tactis jsou naplánované na 28. duben letošního roku pro Xbox One, Windows Store a Steam. Dále na mobilech existuje odlehčený spin-off Gears POP!, dle dostupných informací se pracuje na filmové adaptaci a otevřený konec příběhu pětky dává jasně najevo, že se dočkáme i šestého dílu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama