Xbox bude mít "audio ray tracing"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox bude mít "audio ray tracing"

Xbox bude mít "audio ray tracing"

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 2. 2020 10:08
Reklama

I když jsme zpočátku měli více informací o PlayStationu 5, a zdálo se, že Micrososft chce o své konzoli mlčet, situace se naprosto obrátila, a s poskytnutými informacemi nyní vede Xbox. Jelikož ale budou mít konzole velmi podobný hardware, je jasné, že dokážou i podobné věci.

Jak zmínil vedoucí Xbox program managementu Jason Ronald v podcastu Larryho Hryba, nový Xbox bude mít i speciální audio, kterému Hryb říká „audio ray tracing“, tedy další z vlastností, která by nám měla pomoct se naplno ponořit do her na Xbox Series X.

„S uvedením hardwarového ray tracingu v Xbox Series X jsme schopni vytvořil mnohem více věcí, ať se jedná o realistické osvětlení, lepší odrazy, tak můžeme vytvořit i takové vychytávky,  jako prostorový zvuk, a využít audio s ray tracingem.“

Více se o této novince, kterou dříve představilo i Sony, bude Microsoft bavit na Game Developers Conference, které poběží od 16. do 20. března. Zde budou mluvit jak zástupci z Microsoftu, tak specialisti z Dolby, a to o jejich spolupráci právě na práci se zvukem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama