Poslechněte si Assassin’s Creed Gold
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Poslechněte si Assassin’s Creed Gold

Poslechněte si Assassin’s Creed Gold

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 2. 2020 15:32
Reklama

Populární značka Assassin’s Creed expanduje do různých, pro ni dosud neobjevených kategorií zábavy. Vedle původních her tak vznikl celovečerní film, řada knižních a komiksových adaptací, přičemž dosud nejvzláštnějším příspěvkem je jen z těch nejnovějších. Audiopříběh Assassin’s Creed Gold totiž vypráví životní příběh jednoho z členu asasínského řádu pouze zvukem. A má k tomu naprosto logický důvod.

Aliyah Kahn (Tamara Lawrence) totiž při prozkoumávání genetického odkazu svého předka, asasína Omara Khalida (Riz Ahmed) zjišťuje, že byl slepý. To ho ale nijak neomezovalo v důležité misi při ochraně slavného fyzika Sira Isaaca Newtona (Anthony Head). Jako již tradičně se tedy příběh odvíjí na dvou frontách, kromě vyprávění “historických” událostí se zabývá i současností, kdy společnost Abstergo ohrožuje svět výkonným hackerských softwarem, a moderní asasínský řád nutně potřebuje genetické znalosti Aliyah. Ta ale není žádným svatouškem, sama se potýká s potížemi způsobenými kryptoměnami a živí se pokerem a internetovými podvody.

Autor díla Anthony Del Col tak čistě zvukovou formou prozkoumává prvky asasínského dramata, na které se předtím žádný titul značky nezaměřil. Logicky klade velký důraz na vnímání světa, na podstatně ostřejší sluch hlavního hrdiny a vyobrazuje historickou Británii úplně jiným způsobem, než Assassin’s Creed Syndicate.

Assassin’s Creed Gold je dostupné předplatitelům služby Audible (Amazon), která nabízí třicetidenní bezplatnou zkušební verzi. Celé vyprávění pak zabere necelých pět hodin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama