Xbox One nově vysune disk i gamepadem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox One nově vysune disk i gamepadem

Xbox One nově vysune disk i gamepadem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 2. 2020 10:32 6
Reklama

Jedna z nejbanálnějších funkcí stolních konzolí konečně doputuje i na konzole Xbox One. Tak trochu překvapivě totiž i sedm let od vydání herní přístroj od Microsoftu nedovoloval hráčům “vysouvat” diskovou mechaniku pomocí gamepadu, bez nutnosti ručního ovládání konzole. Novinka je ale součástí poslední verze programu Xbox Insider.

Alespoň to tvrdí účastníci programu na Redditu. Pomocí tlačítka X je tak nově možné aktivovat mechaniku konzole, ačkoliv stále úplně neodpadne nutnost ručně vyjmout disk ze zdířky.

[PSA] You can now press X to eject a disc using a controller - We did it /r/xboxone ! from r/xboxone

V současné době, kdy se trendy jasně přiklánějí k postupnému přechodu na čistě digitální distribuci, je to pochopitelně spíše maličkost, pro milovníky disků nebo sběratele filmů to na druhou stranu může být příjemná změna. Podobnou funkcí navíc disponuje už dlouho konkurenční PlayStation 4 a nabízel jej i konzolový předchůdce Xbox 360.

Členové programu Xbox Insider už taktéž déle informují o novém, přepracovaném dashboardu konzole. Testovaná aktualizace by měla od včerejška pomalu přicházet na konzole řadových uživatelů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama