Spencer: Konzoli budu mít další dekádu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spencer: Konzoli budu mít další dekádu

Spencer: Konzoli budu mít další dekádu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 2. 2020 12:13 9
Reklama

Když Phil Spencer, ředitel Xboxu, prohlásil, že konkurencí Xboxu v budoucnu nebude Sony nebo Nintendo, ale Amazon či Google, zdálo se, že Spencer v budoucnu počítá pouze s cloudovým hraním, a fyzické konzole naprosto ustoupí. V podcastu zakladatele Insomniac Games Teda Price ale své tvrzení upřesnil.

„Nemyslím si, že mít vlastní zařízení nebude v budoucnu část mého herního zážitku. Myslím si, že budu mít konzoli zapojenou do své televize ještě více než další dekádu. Pro mě je nejlepší hraní na televizi pomocí lokálního zařízení. Někdy ale nejsem před svou televizí, nebo před zařízením, které zvládne hrát hry, tak to je situace, u které vsázíme na cloud. Pro nás je to opravdu cíl kdy „každý hraje“.

Spencer se vyjádřil i k podobě „konzolí“ v budoucnu. „V budoucnu budeme mít pod televizí mnohem více různých zařízení. Od konzolí, které dokážou pouze streamovat, a nebudou mít lokální disk, až po high-end věci. Když se zamyslím na hudbou či videem, streamovací služby změnily tento typ médií a přivedly jej na všechny zařízení okolo mě. Myslím si, že hry půjdou podobnou cestou.“

A nakonec i o svém tvrzení o konkurenci. „Když udělám prohlášení o tom, koho vidím jako konkurenci, stále bych raději viděl společnosti, které přenesly herní průmysl tam, kde je dnes, jako leadery trhu po dalších 20 či 30 let. Moje konverzace s těmito společnosti je spíše v rámci spolupráce, než jako „dva přijdou, jeden odejde“. V tom světě bych byl rád, kdyby se průmysl vyvíjel díky soutěživosti a kooperaci."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama