R6S může být v budoucnu F2P hrou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka R6S může být v budoucnu F2P hrou

R6S může být v budoucnu F2P hrou

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 2. 2020 11:20
Reklama

V současné chvíli se Rainbow Six Siege zdá jako typická F2P střílečka- máme zde sezóny, během kterých nám do hry přicházejí noví operátoři, které si můžeme samozřejmě koupit i za reálné peníze. Je zde nespočet kosmetických doplňků nebo boostů pro zkušenosti. Stále se ale bavíme o hře, jejíž cenovka začíná na 8 euro mimo akci.

Redaktor webu PCGamer se tak optal herního režiséra Leroye Athanassoffa, jestli náhodou vývojářský tým v Ubisoftu neplánuje hru přetavit na F2P model. Athanassoff tuto myšlenku potvrdil, ale rozhodnutí o ceně hry není pouze na něm.

„Je to rozhodnutí celé společnosti. Myslím si, že celý vývojářský tým by se k tomu chtěl někdy dostat. Chceme, aby byla hra přístupná všem. Ale k úspěšné a dobré F2P hře potřebujete několik věcí. Jedna z nich je řešení smurfingu.“

Smurfing je věc, která se týká všech kompetitivních her. Jakmile se hráč dostane na vysokou úroveň, kde už není jen tak lehké zvítězit, daný hráč si založí či koupí nový účet a začne hrát na nízké úrovni. V případě R6S, kdy je hra placená, hráči účelně prohrávají, a snižují si tak MMR, díky čemuž je hra pak dává dohromady s lidmi v nízkých úrovních. To způsobuje nevyrovnané a frustrující hry. S tímto problémem se zatím R6S neumí vyrovnat. Jakmile se ale najde řešení, dost možná se Siege stane hrou zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama