Na PAX nepojedou členové SE a Capcomu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na PAX nepojedou členové SE a Capcomu

Na PAX nepojedou členové SE a Capcomu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 2. 2020 10:13
Reklama

Herní průmysl nadále prudce zasahuje strach z šíření viru COVID-19, a nejvýrazněji to lze pocítit na účasti jednotlivých společností během velkých událostí. V současnosti jsou tak dotčeny veletrhy PAX East a Game Developers Conference, přičemž účast na první zmíněné nově odřekly některé týmy vývojářů Capcomu a část zaměstnanců Square Enix.

Zatímco Capcom o konkrétním důvodu taktně mlčí, odkazuje se pouze na své oznámení formou tweetu, jejich kolegové přiznávají, že za absencí stojí právě strach z nemoci. V obsáhlejším příspěvku na blogu se tak omlouvají především fanouškům Final Fantasy XIV Online, kterých se omezení týká, do amerického Bostonu, kde se akce koná, totiž neodcestují právě autoři populárního MMO. Plánované akce související s herním panelem byly zrušeny, stejně jako setkání fanoušků a autogramiády. Náhradní program proběhne formou livestreamu.

Omluvenka Capcomu zase rozesmutní fanoušky Monster Hunter World, i s ním související událost Monster Hunter: Festa se ruší. 

Obě společnosti nicméně do Bostonu vyráží, v případě Square Enix tak stále platí plány na hratelné demo remaku Final Fantasy VII nebo diskuzního panelu s autory Outriders. 

Účast už dříve odřekla divize PlayStation společnosti Sony.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama