Na GDC se neobjeví ani EA či Kodžima
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na GDC se neobjeví ani EA či Kodžima

Na GDC se neobjeví ani EA či Kodžima

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 2. 2020 08:16
Reklama

Už jsme vás informovali o tom, že se PlayStation rozhodl zrušit svou účast na akci PAX East. Později se vedení vyjádřilo i k akci Game Developers Conference, na které se výrobce konzolí taktéž neobjeví. Důvodem jsou velké obavy ze současné situace okolo koronaviru. A rozhodnutí PlayStationu začíná následovat mnohem více herních společností.

GDC se nakonec nezúčastní ani Facebook, který se snaží ve velkém rozjet vlastní streamovací platformu Facebook Gaming, a taktéž má pod sebou společnost Oculus.  Stejně jako Sony se Facebook obává zdravotních rizik spojených s rozšířením COVID-19, a proto se konference nezúčastní.

Krátce na to se k malé katastrofě přidal i Hideo Kojima s Kojima Productions. „Kojima Productions udělalo velmi těžké rozhodnutí, a to takové, že ruší svou účast na GDC 2020 kvůli obavám z nového koronaviru. To znamená i zrušení diskuze s Hideo Kojimou a Ericem Johnsonem.“¨

Zatím posledním studiem, které se rozhodlo svou účast zrušit, je společnost Electronic Arts. Pro hráče i akci samotnou je to obrovská rána, a my doufáme, že se hrozba v podobě nového koronaviru podchytí co nejdříve, jelikož je jasné, že pokud bude panovat stále stejný vývoj, dost možná se dočkáme úplného zrušení podobných herních akcí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama