Minecraft Dungeons a tvorba prostředí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft Dungeons a tvorba prostředí

Minecraft Dungeons a tvorba prostředí

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 2. 2020 09:01
Reklama

Minecraft dnes už není pouze hra v Javě, je to celý fenomén, na kterém Microsoft po zakoupení Mojangu neustále pracuje. Svět se snaží rozšiřovat, a to například i dalšími tituly v daném světě. Bavíme se například o mobilní hře Minecraft Earth nebo o diablovce Minecraft Dungeons.

Právě o Dungeons nyní vývojáři vydali nové video, kde se baví o herním prostředí. To se bude inspirovat Minecraftem v tom ohledu, že (kromě spousty kostiček) bude procedurálně generované, ale zároveň budete vždy vědět, že se nacházíte v tom daném levelu. S tím mají tvůrci Minecraftu velkou zkušenost, procedurální generování a tvorba biomů je alfou a omegou celého Minecraftu.

Do levelů v Minecraft Dungeons ale zasáhnou i vývojářské ruce. „Co procedurální generování nebere v potaz je tempo, s jakými nepřáteli se potkáte, jak se level obecně hraje. Musíte tak najít dobrý mix mezi procedurálním generováním a vytvořeným obsahem.“ Video obsahuje taktéž spoustu gameplay záběrů, a zatím vypadá hra opravdu dobře. Těšíme se tak na duben, kdy má hra vyjít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama