EA chystá ještě dvě další Star Wars hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA chystá ještě dvě další Star Wars hry

EA chystá ještě dvě další Star Wars hry

David Plecháček

David Plecháček

24. 2. 2020 12:58 1
Reklama

Ze zpráv Kotaku o další zrušené hře ze světa Hvězdných válek vyplývá kromě neschopnosti zhodnotit drahou dohodu s Disney ještě jedna věc – kolik her vlastně Electronic Arts ještě hodlají vytvořit. V tuto chvíli mají tři, a do roku 2023, kdy smlouva vyprší, vyjdou údajně ještě další dvě.

První z nich je nasnadě. Bude jí pokračování Fallen Orderu od studia Respawn. Ryze singleplayerová hra od autorů Titanfallu opět potvrdila, jaký klenot se ve studiu dosud vedeném Vincem Zampellou skrývá. Už druhý díl robotické střílečky ukázal, že je to právě Respawn, kdo v EA dokáže vytvořit neotřelé příběhové hry. Apex Legends, který z tohoto světa vychází, si vede též fantasticky, a ve světě battle royale her se dokázal etablovat úspěšněji než třeba takové Call of Duty nebo Battlefield. A Fallen Order, i když se jedná zase o zcela jiný zážitek, si našel cestu téměř k deseti milionům hráčům a rozhodně nezklamal. Podle mnohých se jedná o to nejlepší, co EA ze Star Wars ukázalo.

Zatímco pokračování Fallen Order se tak nabízí, je otázka, co je druhou hrou. Samozřejmě přichází v úvahu další Battlefront, ten druhý ale stále svým způsobem žije a těžko říct, jestli by se měli DICE kam posunout. A tak Jason Schreier, autor článku na Kotaku, přišel s jiným studiem, na nějž se téměř zapomnělo. A tím je Motive.

I lidé z Motive pracovali na Battlefrontu 2, možná si vzpomenete, že pro něj připravovali příběhovou kampaň (která nedopadla zrovna úplně podle našich představ). I když už v čele studia není Jade Raymondová a samotní lidé, kteří ve studiu jsou, nechtějí, aby se o studiu mluvilo jako o tom „jejím“, stále se jedná o tým, který má volné kapacity, které EA může využít. A to se evidentně děje.

Dříve se dokonce o vlastní hře mluvilo. Ještě v dobách, kdy existovalo studio Visceral, se hovořilo o trojlístku her, které vyvíjí Respawn (Fallen Order), Visceral (zrušený Ragtag) a Motive. Později se ale ukázalo, že Motive bude spíše podporou ostatním týmům a vlastní hru nestvoří. Teď ale dostalo studio šanci ukázat, co v něm je, vůbec poprvé od jeho založení v roce 2015. O „montrealském“ projektu se toho příliš neví, snad jen to, že jde o relativně malou hru, která je na poměry EA spíše netypickou záležitostí. Na druhou stranu EA několikrát ukázalo, že když chce, dokáže dát prostor menším, netradičním záležitostem, které se nemusí za nic stydět. Vzpomeňme na A Way Out Josepha Farese. Má to ale jediný háček – Motive, ať už pracují na čemkoliv, rozhodně nespadá do programu EA Originals.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama