Baldur's Gate 3 vyjde v předběžném přístupu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Baldur's Gate 3 vyjde v předběžném přístupu

Baldur's Gate 3 vyjde v předběžném přístupu

David Plecháček

David Plecháček

24. 2. 2020 09:01
Reklama

Tento týden bychom měli vidět nový gameplay z Baldur's Gate 3. Kromě videa samotného jsme o moc víc informací nečekali, ačkoliv by mohli být lidé z Larianu sdílnější. Nakonec se ale ukazuje, že se toho přeci jen víc dozvíme, byť ne přímo od vývojářů, ale od zástupců společnosti Hasbro. Nečekaným zdrojem informací o nové videohře se stala akce Toy Fair 2020.

Abychom pochopili, proč o nové hře mluví hračkářský gigant, je potřeba se podívat na vlastnickou strukturu. Značka Baldur's Gate je videoherní adaptací kampaně Forgotten Realms známého Dungeons & Dragons. Právě proto značka nepatří vývojářům ani jinému videohernímu vydavateli, tedy majitelem samozřejmě není ani BioWare, ani Black Isle, ani Interplay, nýbrž Wizards of the Coast. O této společnosti jste mohli slyšet v souvislosti s novým studiem, v němž veteráni z BioWare vytváří nové RPG. No a hádejte, kdo je mateřskou společností WotC – samozřejmě Hasbro.

To na Toy Fair nemluvilo jen o Baldur's Gate, ale začněme právě hrou, kterou vyvíjí Larian a s níž naváže na druhý díl, který vyšel před dvaceti lety. I když by měla mít hra rekordní produkci, zamíří nejprve do předběžného přístupu. Stane se tak na Steamu někdy koncem tohoto roku. Baldur's Gate 3 tak napodobí další hry studia Larian, které si též early accessem v minulosti prošly. Jak dlouho tam hra bude, není zřejmé. Víme jen, že jakmile finální verze vyjde, bude dostupná na Steamu a GOGu, s vydáním na Epic Games Store se prozatím nepočítá. Jak ale z minulosti víme, plány se mohou rychle změnit.

Letos vyjde ještě další hra ze světa Dungeons & Dragons. Na loňském The Game Awards došlo k představení remaku hry Dark Alliance z roku 2001. Toto akční RPG též vyjde ještě letos. Celkově je však v přípravě hned sedm her ze známého světa – kromě dvou letošních nás každý další rok čeká jedna nová hra až do roku 2025. Podrobnosti k nim ale prozatím nejsou.

Pokud opustíme Hasbro a vrátíme-li se zpět ke studiu Larian, připomeneme, že v přípravě byla i další hra spadající do světa Divinity. Na projektu Fallen Heroes se podílelo studio Logic Artists, nicméně vzhledem k náročnosti Baldur's Gate 3 se projekt uložil k ledu. I to dokládá, o jak velký projekt se jedná. Vždyť o pokračování legendární série se mluví už od vydání druhého dílu. Ten třetí byl v jednu chvíli dokonce ve vývoji, hra s podtitulem The Black Hound nicméně nikdy nespatřila světlo světa.

Záběry z aktuální hry bychom měli vidět ve čtvrtek ve večerních hodinách v rámci akce PAX East. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama