T2 bojuje s tvůrci Hot Coffee pro RDR2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka T2 bojuje s tvůrci Hot Coffee pro RDR2

T2 bojuje s tvůrci Hot Coffee pro RDR2

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 2. 2020 07:54 16
Reklama

Po téměř patnácti letech se vrací nechvalně proslulá kauza s příznačným názvem Hot Coffee. Tentokrát se kontroverzní modifikace týká nejnovějšího titulu studia Rockstar, westernového hitu Red Dead Redemption 2, a tentokrát za pikantním obsahem nestojí sám Rockstar, ale čistě komunita modderů. A vydavatel Take-Two rozhodně není nadšený.

Kořeny aféry Hot Coffee sahají do roku 2005, kdy vyšla tehdejší novinka Grand Theft Auto: San Andreas na PC. Díky tomu měli šikovní moddeři možnost důkladně pročesat herní data a objevili záměrně skrytý obsah, konkrétně erotickou minihru s interaktivním sexem. I když šlo o velmi obskurní a krkolomný prvek, odhalení způsobilo obrovskou aféru, na kterou si zřejmě pamatuje většina starších hráčů. 

Je tedy pochopitelné, že vydavatel Take-Two postupuje i v dnešní době velmi ostražitě. A trnem v oku mu je nedávno vydaná modifikace pro PC verzi Red Dead Redemption 2, která “odemyká” podobný prvek i během dobrodružství Arthura Morgana. Stejně jako v případě původního Hot Coffee se jedná spíše o humorný prvek (jeho ukázku můžou dospělí čtenáři najít na YouTube) a jeho tvůrci jej označují za poctu legendární kauze, studio ale neponechvá nic náhodě a usiluje o stažení modifikace.

Alespoň to tvrdí jeden z autorů, který byl kontaktován Take-Two a upozorněn na porušení řady náležitostí licenčních ujednání. Konkrétně zmiňované řádky smlouvy přísně vzato zakazují jakoukoliv tvorbu modifikací, v praxi se ale zřejmě jedná o opatření k boji proti “nevhodným” úpravám hry. Zda skutečně dojde k úplnému stažení modifikovaných souborů a jaké následky z toho plynou pro tvůrce zůstává otázkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama