Majitelé THQ Nordic kupují Saber Int.
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Majitelé THQ Nordic kupují Saber Int.

Majitelé THQ Nordic kupují Saber Int.

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 2. 2020 10:47 4
Reklama

Holding Embracer Group, mateřská společnost stále se rozpínajícího vydavatelského domu THQ Nordic, přidává do svých aktiv další velké jméno. Uzavřením smlouvy se mu zavázalo studio Saber Interactive, zodpovědné za handheldový port hry Zaklínač 3 na Nintendo Switch. Ze smlouvy pro Saber může vyplynout zisk až 525 milionů dolarů (více než 12,1 miliard českých korun).

Konkrétně předem poputuje na stranu původních majitelů, spoluzakladatelů Matthewa Karcha a Anreyho Ionese 150 milionů dolarů (téměř 3,5 miliardy českých korun) a dalších 375 milionů dolarů je otázkou splnění předem daných cílů. Oba podnikatelé se navíc stanou druhými největšími držiteli podílu v Embracer Group.

„Saber jsme měli v hledáčku velmi dlouho, z důvodu jejich působivé historie konzistentní, vysoce kvalitní tvorby. Jejich ambiciózní kroky k vlastnoručně vydávaným projektům byly v uplynulých letech obzvláště ohromující, konkrétně s World War Z, které prodalo více než 3 miliony kopií. I když Saber zůstane samočinnou společností v rámci Embracer Group, těšíme se na spolupráci ve snaze zlepšit jejich schopnost vytvářet a prodávat špičkové tituly,“ vyjádřil se k akvizici v tiskové zprávě majitel a CEO Embracer Group Lars Wingefors.

Dle informací populárního herního analytika Daniela Ahmada je to 18. společnost zabývající se hrami, kterou do svého portfolia během posledních čtyřech let švédský holding zařadil. Může tak směle konkurovat podobně agresivně nakupujícímu čínskému korporátu Tencent.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama