Vzniká nová česká hra Shadows over Silesia
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vzniká nová česká hra Shadows over Silesia

Vzniká nová česká hra Shadows over Silesia

David Plecháček

David Plecháček

18. 2. 2020 08:31 2
Reklama

Sice nejsme vývojářská velmoc a mezi ty největší a nejproduktivnější státy se jen tak nezařadíme, pořád to neznamená, že v tuzemsku nemohou vznikat nápadité hry. Co do věhlasu se druhého Kingdom Come zřejmě jen tak nedočkáme, to ale neznamená, že nemohou zaujmout i menší projekty. A že těch v našich končinách vzniká hned několik. Třeba 1428: Shadows over Silesia.

Představovaná novinka vzniká ve studiu Kubi Games. Za ním, jak už to tak bývá, ale stojí jen jeden člověk, Petr Kubíček, který se rozhodl oživit svůj dlouholetý námět a vytvořit adventuru ze středověkého Slezska. Jak sám říká, jedná se o mix několika žánrů. „V soubojích připomíná RPG, v hádankách a dialozích klasické devadesátkové adventury, ale obsahuje také stealth pasáže a nelehké puzzly,“ popisuje svůj titul.

Stěžejní je ale samozřejmě příběh. Ten se odehrává v roce 1428, tedy v době již probíhajících husitských válek, v době po třetí křížové výpravě Fridricha Hohenzollerna. Nedá se ale říct, že by se Shadows over Silesia drželo při zemi, hra kromě nám blízkého historického zasazení má obsahovat i démony, rituály nebo magii, ačkoliv by to tak z traileru ani nemuselo vypadat. Ostatně jak se ukáže, pravým zlem nejsou kacíři, ale svou podstatu skrývá jinde.

1428: Shadows over Silesia je prozatím v plánu ve verzi pro PC, o ostatních platformách se teprve uvažuje. Hra v tuto chvíli opouští pre-produkční fázi, hovořit o datu vydání je samozřejmě předběžné. Líbí se vám temně stylizovaná akční adventura, která měla být původně 2D rogue-like platformer?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama