Paradoxu se daří, počty hráčů jsou rekordní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Paradoxu se daří, počty hráčů jsou rekordní

Paradoxu se daří, počty hráčů jsou rekordní

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 2. 2020 13:23 1

Paradox vydal svou finanční zprávu, a vypadá to, že se studiu velmi daří. Vývojáři zaznamenali rekordní počet hráčů, dohromady se zaregistrovalo 12 milionů účtů, a měsíčně hrají 4 miliony unikátních hráčů, což je o 30% více, než tomu bylo v minulém roce.

Reklama

Nejvíce se nakupovaly starší tituly, jako Cities: Skylines, Europa Universalis IV, Hearts of Iron IV nebo Stellaris. Dohromady si tak studio za minulý rok přišlo na zisk 132 milionu dolarů, čistý zisk pak povyskočil na 38,3 milionu dolarů.  Oblíbenost je vidět i na akci Paradox Convention, kam zavítalo 2 tisíce návštěvníků a 200 tisíc diváků na livestreamech.

V reportu pak ředitel Paradoxu Ebba Ljunderg říká, že se studio bude nadále pokoušet prodávat své tituly experimentálně i mimo Steam, což byla a stále je hlavní platforma pro tituly od tohoto studia. V minulosti jsme se tak dočkali několika titulů v Xbox Game Pass či vydání early accessu Surviving the Aftermath na Epic Games Store. „Experiment“ se tak může dotknout i Crusader Kings 3 či Vampire: the Masquerade- Bloodlines 2.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama