Amazon připomíná své MMO New World
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Amazon připomíná své MMO New World

Amazon připomíná své MMO New World

David Plecháček

David Plecháček

18. 2. 2020 15:48 4
Reklama

Microsoft nedávno označil za svojí konkurenci Amazon a Google, nikoliv své tradiční herní rivaly Sony a Nintendo. Jistě tím však nemyslel, že by oba technologičtí giganti byli konkurencí ve tvorbě videoher. Amazon se ale o průlom dlouhodobě snaží, vždyť jeho New World je ve vývoji již několik let. Jeho vývojáři se po čase opět připomínají novým videem.

New World, jedna z prvních her Amazon Game Studios postavená na základech enginu Lumberyard (pocházející z CryEnginu), má představovat masivní MMO hru. Jako taková ale potřebuje bohatý a komplexní svět, který k sobě hráče dlouhodobě přiková. Právě něj se nového video týká. Aeternum, jak se svět nazývá, obývají tři frakce, se kterými se budete potýkat nejčastěji: Lost, Angry Earth a Ancients.

Hned v úvodu hry opustíte bezpečí své lodi, nebo spíše vraku, který z ní zbyl, a budete se muset vydat na průzkum celého světa. „Ačkoliv jste zpočátku sami, velmi rychle narazíte na ostatní a pochopíte, jak to na Aeternu funguje – že buď se spojíte dohromady, nebo sami zemřete,“ říká Dan Henuber, jeden z designérů.

I když zemřete... ne tak docela.

Ostrov, na kterém přistanete, totiž nemůže opustit žádná duše, a tak reálně zemřít nelze. Za nesmrtelností hledejte magii Azoth, které budete muset v průběhu přijít na kloub. Každá skupina ze třech výše popsaných z Azothu čerpá energii po svém, Ztracení jsou například díky němu uzavření někde na půli cesty mezi životem a smrtí. Angry Earth je v podstatě naštvaná matka příroda, která se brání před lidmi. Poslední frakci potkáte především prostřednictvím jejich odkazů, Ancients totiž už Aeternum zřejmě neobývají.

Vývojáři svět odhalují jen velice pozvolně, a tak se o moc více informací z videa nedozvíte. Je ale na čase, aby Amazon začal přitahovat šrouby, protože by New World mělo vyjít už letos v květnu. Jestli nakonec termín studio stihne, uvidíme v následujících týdnech a měsících. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama